Groei zakelijk, persoonlijk & financieel

Manage je bedrijfsgroei

In de afgelopen tijd ben je gegroeid met je bedrijf. Je agenda staat vol met opdrachten. Heerlijk natuurlijk, maar de drukte neemt steeds verder toe. Sterker nog, het voelt soms alsof je een drukke baan voor jezelf hebt gecreëerd. Je hebt genoeg klanten en verdient genoeg geld. Toch gaat het niet helemaal zoals jij wilt…

Je doet nog steeds bijna alles zelf. Hierdoor heb je weinig tijd om uit te rusten en stil te staan bij je bedrijf. Dat is zonde, want jij wilt je bedrijf verder laten groeien en je inkomen ook. Alleen niet op deze manier.

Herken je dit?

  • Door de drukte wordt je af en toe overweldigd door wat er allemaal moet gebeuren
  • De waan van de dag neemt je agenda compleet over, hierdoor heb je geen tijd meer voor strategie en groei
  • Je hebt een plafond bereikt in je tijd en inkomen, er zitten gewoon niet meer uren in een dag
  • Je wilt nog veel bereiken, maar hebt geen idee hoe
  • Je voelt je schuldig naar familie en vrienden omdat je zo druk bent
  • De laatste keer dat je tijd voor jezelf had, kun je je niet eens meer herinneren...

Gelukkig kan het anders. Wat je nodig hebt, zijn systemen die je helpen om je bedrijf naar een ander niveau te tillen. Je hebt een hefboom nodig die je helpt om minder uren te werken, je bedrijf te laten groeien en je omzet te verhogen, zonder dat je een burn-out krijgt.

Wat jij nodig hebt:

5Stap 1 – Mindset
Jouw mindset is de basis van je groei. Dit vraagt naast andere vaardigheden namelijk ook om een andere ondernemershouding. Het gevolg is dat deze nieuwe mindset niet alleen effect heeft op je bedrijf, maar ook op je klanten en de partners met wie je samenwerkt.

1Stap 2 – Visie
Nu jij middenin de groei van je bedrijf zit, is het belangrijker dan ooit om je focus heel helder te hebben. Dat begint met het verder aanscherpen van je bedrijfsvisie. Wat is de echte toegevoegde waarde van je bedrijf en wat wil je uiteindelijk bereiken? 

2Stap 3 – Doelen stellen
Doelen stellen is cruciaal voor ondernemers, maar vaak ook lastig vooral als het gaat om de lange termijndoelen. We overschatten vaak wat we in een jaar kunnen doen, maar onderschatten wat we in een aantal jaar kunnen bereiken. Ondernemen is geen sprint, maar een marathon.

3Stap 4 – Systemen
Het is tijd om ruimte te creëren om je bedrijf te laten groeien. Stroomlijn je dagelijkse zakelijke activiteiten zodat er tijd ontstaat voor andere zaken. Maak gebruik van systemen en processen zodat je minder overweldigd raakt en weer met plezier werkt. 

4Stap 5 – Leiderschap
Groei vraagt erom jezelf serieus te nemen als CEO van jouw bedrijf, het opvoeden van je klanten en om in je dagelijkse werk te focussen op je belangrijkste taken. Het vraagt om de moed en durf om zaken los te laten en uit te besteden. Want succesvol ondernemen doe je niet alleen.

Klaar voor resultaat?

Bekijk hieronder het aanbod van de Puurst Ondernemersacademie dat geschikt is voor jouw situatie:

Anita Drost

Mede dankzij Pieter en Annemieke weet ik nu wat ik wil met mijn bedrijven (het zijn er inmiddels twee…), weet ik nu waar mijn kracht ligt en durf ik zichtbaar te zijn. Als mens en als ondernemer. De begeleiding heeft mij vooral veel zelfvertrouwen en focus gegeven.Lees verder

css.php