Groei zakelijk, persoonlijk & financieel

Hoe kan ik binnenkomen bij bedrijven?

08 januari 2018  |   door Annemieke Tissink

Veel ondernemers vinden het lastig om hun diensten en producten goed te vermarkten. Met name wanneer ze zich richten op het bedrijfsleven. Ze kijken om zich heen hoe anderen het doen en vragen zich af of bepaalde strategieën nu wel echt werken. Ik hoor dan: ‘Facebook? Dat werkt niet voor mijn doelgroep, die moet je anders behandelen’. Speciaal voor alle ondernemers die in 2018 willen binnenkomen bij bedrijven en dat op een andere manier willen doen dan Facebook , blogs of via webinars, volgt hier een serie opties. 

Wanneer je vooral B2B werkt, zal kan het zijn dat je drukke klant overdag niet zoveel op Facebook zitten, webinars volgen of blogs lezen. Toch zijn er ook genoeg andere manieren om ideale klanten te bereiken die in de B2B categorie vallen. Zij zijn bijvoorbeeld veel meer te vinden op LinkedIn, omdat het op dit platform ook vooral om business gaat.

Het is bij het kiezen van de juiste strategieën dus heel erg belangrijk om te kijken naar de plekken waar jouw prospects te vinden zijn. Daarom is netwerken zo’n belangrijke strategie als je B2B werkt. Om te zorgen dat jij meer klanten en omzet kunt binnenhalen in de B2B-markt, kun je de volgende vijf manieren inzetten:

  • Maak meer gebruik van LinkedIn – Onderhoud je contact met jouw netwerk goed, zodat je kunt vragen om hulp. Jouw connecties hebben relaties die jij verder kunt helpen!
  • Ga netwerken – Mensen persoonlijk ontmoeten is altijd een goede manier om nieuwe klanten te vinden. Dit kan door te netwerken op de plekken waar zij zijn. Vergeet niet om je nieuwe contacten op te volgen en te linken op LinkedIn.
  • Je status op LinkedIn regelmatig updaten – Hierdoor blijf je zichtbaar onder je LinkedIn connecties. Dit doe je door artikelen te delen van anderen die jij aanbeveelt of je eigen artikelen te plaatsen.
  • Opvolgen van contacten – Om top-of-mind te blijven bij nieuwe prosopects, kun je een aantal marketingtools inzetten: zoals een nieuwsbrief, persoonlijk contact via e-mail, een ouderwetse kaart via de post (valt altijd op), etc.
  • Ga koffie drinken – Als je een waardevol contact hebt gelegd, maak er dan een gewoonte van om met iemand een kop koffie te drinken om elkaar beter te leren kennen. Vraag wat jij kunt doen om diegene te helpen! Ga niet meteen zelf om hulp vragen. Wanneer jij de ander helpt, krijg je de gunfactor en ga je voor het bouwen aan een duurzame en productieve relatie.

Natuurlijk zijn er nog veel meer andere type marketingstrategieën die je kunnen helpen. Maar er gaat niets boven echt persoonlijk contact als het gaat om B2B relaties bouwen en binnenhalen als klant. Dit is nog steeds de meest effectieve manier van klanten werven. Vergeet niet op te volgen, want daarin ligt 90% van het succes! 

Weten waar jij jouw klanten kunt vinden, scheelt je tijd geld en energie. Ga dus niet zomaar wat doen. Wees selectief in je keuze en vertrouw op je instinct! 

Online masterclass Meer klanten op jouw manier 

Wil jij in 2018 meer klanten, maar weet je niet zo goed hoe je die gaat vinden? Voel jij je ook wel eens moedeloos als je nieuwe klanten nodig hebt? Omdat je soms niet precies weet wat je aan marketing moet doen om klanten te krijgen… Zou je willen dat iemand je stap voor stap laat zien wat ervoor nodig is om te zorgen voor een consistente stroom van nieuwe klanten?

Op donderdagavond 11 januari om 20:00 uur organiseert Puurst een online seminar dat jou helpt om steeds opnieuw klanten aan te trekken. Want ook al ben jij als ondernemer goed in wat je doet, marketing lijkt soms net een vreemde taal voor je. Je weet dat je zichtbaarder moet zijn, maar weet niet precies hoe… Er zijn zoveel keuzes, welke stappen moet jij zetten om marketing in te zetten zodat het in jouw voordeel werkt?

In deze praktische online masterclass leer je: 

  • De eenvoudige stappen van het marketingproces
  • Hoe je klanten moeiteloos naar je toe krijgt
  • Welke doelgroep snel meer omzet zal genereren voor je bedrijf
  • Hoe je kunt verkopen, zonder je opdringerig te voelen
  • Je jouw eigen marketingplan maakt

Klik hier om je aan te melden


Jouw reactie op Hoe kan ik binnenkomen bij bedrijven?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


css.php