Groei zakelijk, persoonlijk & financieel

Wat heb jij nodig voor groei in 2018?

25 december 2017  |   door Annemieke Tissink

Wij werken bij de Puurst Ondernemersacademie graag samen met ambitieuze ondernemers die willen groeien. Laatst hadden we een klant die steeds meer opdrachten kreeg. Het ging erg goed met haar bedrijf, zo goed dat ze op een punt kwam dat ze de vraag eigenlijk niet meer goed aan kon. Klinkt dit voor jou als een ideale situatie? Lees dan nu verder!

Luxeprobleem?

Voor onze klant was de situatie een luxeprobleem aan het worden. Het probleem was namelijk dat ze eenvoudigweg de ruimte niet had voor meer mensen. Heerlijke situatie zou je denken, maar voor haar niet want ze moest een aantal belangrijke beslissingen gaan nemen over het volgende niveau in haar bedrijf. Ze liep daarbij aan tegen het feit dat echt gaan groeien ook best eng voelt! Je gaat groter denken en dat is spannend. Herken je dat bij jezelf?

Begin ermee!

Ik heb het zelf iedere keer weer. Ik wil heel graag iets bereiken, maar vind het ook heel spannend. Van boeken schrijven, tot masterclasses organiseren en webinars geven. Zeker bij mijn boek Meer klanten op jouw manier vond ik het echt wel eng! Het was mijn verhaal en mensen konden er zomaar wat van vinden… Die gedachten zorgden ervoor dat ik in het begin het schrijven uitstelde. Ik wist ook dat wanneer ik het wel zou doen, ik het juist gaaf zou vinden om anderen dingen te leren en te inspireren met mijn verhaal. Dus begon ik eraan, hoe spannend het ook was!

Uitstelgedrag

Klanten vertellen me soms dat ze het lastig vinden om de volgende stap te zetten in de groei van hun bedrijf. Ze weten niet wat te doen. Ik doe dit werk lang genoeg om te weten dat zij vaak echt zelf wel inzien welke stap ze moeten zetten. Ook jij weet wat je kunt doen om je bedrijf te laten groeien. Alleen vind je het soms misschien spannend om de volgende stap te zetten. Bij sommige leidt dit tot eindeloos uitstelgedrag. Daar groeit je bedrijf echt niet sneller van!

Wat houdt je tegen?

Als ik je nu zou vragen wat je nodig hebt om het volgende niveau in je bedrijf te bereiken, wat zou dat dan zijn? En als je weet wat er nodig is en je wilt eigenlijk echt heel graag groeien, wat houdt je dan tegen om dit niet te gaan doen? Vaak zijn dit redenen als:

  • Angst voor kritiek
  • Angst voor zichtbaarheid
  • Angst om te falen
  • Angst voor succes

Aan de slag!

Wanneer je van binnen weet dat je de volgende stap wilt gaan zetten met je bedrijf in 2017, dan weet je wat je te doen staat. Kijk eens goed naar binnen en de antwoorden komen vaak vanzelf. Schrijf ze op en onderneem actie in kleine stapjes en maak het ook leuk voor jezelf! Je hoeft niet perse harder te gaan werken wanneer je wilt groeien, alleen anders. Ga voor wat jij graag wilt bereiken in het komende jaar. Je kunt het!

Online masterclass Meer klanten op jouw manier 

Wil jij in 2018 meer klanten, maar weet je niet zo goed hoe je die gaat vinden? Voel jij je ook wel eens moedeloos als je nieuwe klanten nodig hebt? Omdat je soms niet precies weet wat je aan marketing moet doen om klanten te krijgen… Zou je willen dat iemand je stap voor stap laat zien wat ervoor nodig is om te zorgen voor een consistente stroom van nieuwe klanten?

Op vrijdagochtend 29 december organiseert Puurst een online seminar dat jou helpt om steeds opnieuw klanten aan te trekken. Want ook al ben jij als ondernemer goed in wat je doet, marketing lijkt soms net een vreemde taal voor je. Je weet dat je zichtbaarder moet zijn, maar weet niet precies hoe… Er zijn zoveel keuzes, welke stappen moet jij zetten om marketing in te zetten zodat het in jouw voordeel werkt?

In deze praktische online masterclass leer je: 

  • De eenvoudige stappen van het marketingproces
  • Hoe je klanten moeiteloos naar je toe krijgt
  • Welke doelgroep snel meer omzet zal genereren voor je bedrijf
  • Hoe je kunt verkopen, zonder je opdringerig te voelen
  • Je jouw eigen marketingplan maakt

Klik hier om je aan te melden


Jouw reactie op Wat heb jij nodig voor groei in 2018?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


css.php