Groei zakelijk, persoonlijk & financieel

Lekt er ongemerkt geld weg?

20 maart 2017  |   door Annemieke Tissink

Herken je dat? Van die momenten dat je denkt: waar blijft mijn geld eigenlijk? Eerst was het er nog, nu is het er alweer doorheen… Privé kunnen veel mensen dit beamen, maar ook zakelijk komt het vaak voor. Toen wij een lijstje ging maken van alle zakelijke uitgaven, realiseerden we ons dat we eigenlijk best veel geld lieten ‘weglekken’. Tijd voor verandering! In dit artikel vertel ik je hoe.

Ongemerkt gaan er veel kleine bedragen uit je bedrijf. Misschien wel aan zaken die je eigenlijk helemaal nooit gebruikt. Zonde! Ik kwam erachter door te kijken naar de abonnementskosten die jaarlijks zakelijk worden afgeschreven en mijn zakelijke creditcardbetalingen op een rijtje te zetten.

Spitwerk

Door alle uitgaven eens door te spitten zag ik kosten voor software die we al een tijd niet meer actief gebruiken, de jaarlijkse betalingen voor een waslijst aan domeinnamen die ooit in een opwelling waren aangevraagd en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het waren geen reusachtige bedragen, maar al deze kleine betalingen liepen uiteindelijk best hoog op (vooral die domeinnamen…). Het kostte best wel even tijd om het uit te zoeken, maar we vonden op deze manier best wat ‘lekkages’. Waar zitten die bij jou?

Is het nodig?

Als je denkt: hier heb ik echt geen zin in, dan is dat prima. Zorg er alleen wel voor dat je wanneer je bezig bent met je boekhouding, je ook echt kritisch kijkt naar wat eruit gaat. Neem elke maand de lijst eens door en vraag jezelf af: Heb ik dit nog nodig? Of kan ik het geld beter ergens anders aan besteden? Ik ken bijvoorbeeld mensen die veel geld betalen voor webinarsoftware waarmee ze eindeloos veel mensen kunnen laten meedoen, maar met een kleiner abonnement net zo goed af kunnen.

Ga onderhandelen

Die ene plek waar je altijd koffiedrinkt met je klanten, je afdracht aan Paypall voor online betalingen. Zijn er plekken waar je kunt onderhandelen? Wanneer je al langere tijd ergens gebruik van maakt en ook van plan bent om dit te blijven doen, is dit altijd het proberen waard. Je hoeft het niet als onderhandeling in te steken, je kunt gewoon vragen of het mogelijk is om afspraken te maken.

Zelfs bij kleine bedragen is het goed om erover na te denken. Hoe beter jij omgaat met geld in je bedrijf, hoe beter je bedrijf loopt. Ik ben benieuwd welke lekkages er bij jou te vinden zijn als het gaat om de uitgaven van je bedrijf. Spreek met jezelf af wanneer je hier tijd voor maakt en ga op onderzoek uit. Je kunt je geld veel beter en leuker besteden dan aan random zaken waarvan je vergeet dat je ervoor betaalt…

Hulp nodig met het thema geld in je bedrijf?

Herken je dit?

 • Je stelt geldzaken in je bedrijf vaak uit, zoals facturen versturen en/of betalen.
 • Je voelt weerstand als je gesprekken moet voeren over geld met klanten.
 • Je vraagt vaak te weinig voor je diensten en geeft juist meer waarde dan is afgesproken (terwijl je weet dat dit niet goed is…)
 • Je werkt véél meer uren dan je kunt factureren.
 • Je hebt eigenlijk altijd te weinig geld, zowel zakelijk als privé.
 • Je wilt graag meer verdienen met je bedrijf, maar het gaat je niet snel genoeg.
 • Je wilt soms goedkoper zijn dan je concurrent zodat je aantrekkelijker bent voor mogelijke opdrachtgevers
 • Je geeft vaak al korting, zonder dat je klant daarom gevraagd heeft.
 • Je voelt je niet 100% zeker over de prijzen die je vraagt
 • Je maakt soms een lagere offerte dan je eigenlijk wilt omdat je denkt dat de ander je niet kan betalen.

De waarheid is soms ongemakkelijk, maar vaak werkt het wel zo voor ondernemers. Je wilt genoeg geld verdienen met je bedrijf, maar geld geeft ook een spanningsveld. Aan de ene kant heb je het nodig om te leven, aan de andere kant voelt de nadruk op geld leggen voor ondernemers als ‘hebberig. Toch is geld verdienen waarschijnlijk een belangrijke reden waarom jij een bedrijf hebt.

Alleen – niemand heeft ons geleerd hoe je goed omgaat met geld en hoe jij je goed kunt voelen bij geld.

Om die reden organiseren wij op 7 april 2017 de Masterclass Ga voor groei: De wetten van geld! Waarin we aan de slag gaan met bovenstaande punten en zorgen dat je ze kan omdraaien!

In deze masterclass:

  • Leer je verschillende principes over hoe jij jouw geld het beste kunt managen, zowel zakelijk als privé.
  • Ontdek je hoe jouw mindset ten opzichte van geld je succes bepaalt.
  • Ontdek je jouw financiële blauwdruk. Hierdoor kun je bouwen aan financiële onafhankelijkheid en vrijheid.
  • Strategieën om je houding ten opzichte van geld te onderzoeken en veranderen naar een positiever resultaat.

Investering

De investering voor deze waardevolle dag is € 247,- exclusief BTW. Hiervoor ontvang je een geheel verzorgde dag met een heerlijke lunch, geweldige netwerkmogelijkheden en een hernieuwde blik op geld in je leven en je bedrijf!

Datum: 7 april 2017
Tijd: 10.00 – 16.00 (na afloop is er een netwerkborrel)
Locatie: Zwolle 

Jij groeit – persoonlijk en zakelijk. Je bedrijf groeit – zeker financieel! Je haalt het beste uit jezelf en uit je onderneming.

Als je klaar bent om op een frisse en nieuwe manier aan de slag te gaan met jouw geld-mindset – wat je iedere dag kunt gebruiken om te groeien – doe dan mee aan de Masterclass. Op vrijdag 7 april van 10:00 tot 16:00 uur werk je de hele dag aan je geldmindset voor succes. 


Jouw reactie op Lekt er ongemerkt geld weg?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


css.php