Groei zakelijk, persoonlijk & financieel

Meer klanten en succesvol verkopen

21 mei 2018  |   door Annemieke Tissink

Vandaag had ik een gesprek met een deelnemer aan één van onze online masterclasses. Ze zei: “Mijn producten en diensten zijn zo geweldig, waarom moet ik dat elke keer uitleggen en daar zoveel moeite voor doen?” Ze wilde helemaal niet meer doen met marketing en het zichtbaar maken van haar bedrijf. Dat vond ze opdringerig. Mensen moesten maar gewoon zien wat ze te bieden had. Want dan zou het zichzelf wel verkopen…

Nou dat willen we allemaal wel. Maar daar is toch echt meer voor nodig dan alleen een geweldig product hebben. Peter Drucker zegt: Het doel van marketing is je klant zo goed mogelijk te leren en begrijpen zodat het product of dienst dat jij aanbiedt, precies past bij wat hij zoekt.” Hij voegt hieraan toe dat wanneer je dit doet, het verkopen zelfs overbodig maakt! Kijk, dat is wat we nodig hebben. Het is dus belangrijk om te weten wie jouw klanten zijn, of beter nog, wie jij graag als klant zou willen hebben.

Zelfvertrouwen

Maar dat is niet genoeg voor meer klanten en succesvol verkopen. Volgens salesexperts en psychologen is er één belangrijke correlatie. De sleutel ligt in zelfvertrouwen, in eigenwaarde, respect en overtuiging van je toegevoegde waarde. Verkopen is dus vooral een kwestie van mindset en interne overtuigingen.

Wat er in je hoofd speelt maakt het verschil in het succes. De basis daarvoor ligt in iemands zelfconcept. Het zelfconcept wordt geconstrueerd op ongeveer dezelfde wijze als dat men indrukken van anderen vormt. Het zelfconcept is het geheel van iemands opvattingen over zijn/haar persoonlijke kwaliteiten. We voelen ons oncomfortabel wanneer we dingen doen die niet in lijn leggen met de wijze waarop we kijken naar onze kwaliteiten. We verkopen altijd op een manier die consistent is aan ons zelfconcept.

Vaardigheden verbeteren

Sommige mensen voelen zich ongemakkelijk bij het bellen van iemand, anderen bij het idee van de daadwerkelijke koop sluiten. Deze ongemakken zorgen ervoor dat de kans op succes afneemt. Het is dus heel belangrijk om te weten waar je tegen aanloopt in het verkopen en daar vaardiger in te worden. Wanneer je hiermee gaat oefenen en het gaat steeds beter, voel je jezelf steeds meer competent. Hierdoor verhoogt je zelfconcept en wordt je uiteindelijk succesvoller.

De obstakels

Er zijn twee grote obstakels in het verkopen. Het eerste obstakel is de angst van de klant om een fout te maken door met jou in zee te gaan. De tweede is de angst voor jou als verkoper dat je afgewezen wordt. Tot het moment dat een verkoper zelfvertrouwen ontwikkelt, een hoog zelfconcept heeft en genoeg veerkracht heeft om terug te veren na een afwijzing kan hij niet echt succesvol gaan verkopen. Alle succesvolle verkopers hebben een punt bereikt waar ze niet meer bang zijn voor afwijzing.

  • Voelt verkopen voor jou als noodzakelijk kwaad?
  • Doe je het regelmatig, maar heb je nog steeds het zweet op je voorhoofd staan?

Graag helpen we jou om je verkoopmindset te veranderen. We aan samen aan de slag om te kijken hoe je elk gesprek in kan gaan als verkoopgesprek. Met de juiste mindset en tools word jij een verkoopkanon en zorg je dat jouw klanten blijven groeien. 

15 juni 2018 – De SalesMindset: Natuurlijk verkopen!

Als jij denkt “ik ben geen echte verkoper” dan maak je in deze training korte metten met deze beperkende overtuiging.

Waarom is dat belangrijk? Als jij jouw product of dienst – waarmee je jouw doelgroep helpt – beter kunt verkopen, maak je deze wereld beter.

Maak je geen zorgen, we gaan je geen gladde verkooppraatjes aanleren. Dankzij jouw nieuwe mindset en vaardigheden, gaan mensen jouw product kopen om de juist redenen.

Je krijgt heel praktische oefeningen, tools en systemen die je helpen om jouw boodschap helder over te brengen met een “call to action” die jouw doelgroep niet kan weerstaan.

Investering

De investering voor deze waardevolle dag is € 247,- exclusief BTW. Hiervoor ontvang je een geheel verzorgde dag met een heerlijke lunch, geweldige netwerkmogelijkheden en een enorme dosis info om je bedrijf aantrekkelijker te maken voor nieuwe klanten!

Datum: 15 juni 2018
Tijd: 10.00 – 16.00 (na afloop is er een netwerkborrel)
Locatie: In de regio Zwolle

 

 

Bestel nu!


Jouw reactie op Meer klanten en succesvol verkopen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


css.php