Groei zakelijk, persoonlijk & financieel

Waarom de simpele succesformule soms zo moeilijk is…

07 augustus 2017  |   door Annemieke Tissink

Veel klanten komen bij ons omdat ze succesvoller willen worden met hun bedrijf. Ze willen groeien en meer omzet maken. Op zich is dit niet heel moeilijk. Sterker nog, de formule om dit te bereiken is super-eenvoudig. Ik deel hem met je in dit artikel… Dus lees snel verder!
 
Wil je DE formule leren waardoor je groter gaat denken en doen en meer geld gaat verdienen? Oké daar komt-‘ie: Lever veel meer waarde, aan veel meer mensen dan je nu doet. Waarschijnlijk had je op iets meer ingewikkelds en schokkends gehoopt, maar dit is het. Zo simpel kan het zijn….

Je levert nu waarde met je bedrijf aan een bepaald aantal mensen. Door de hoeveelheid waarde te vergroten en de hoeveelheid mensen, ga je veel meer verdienen in je bedrijf. Je neemt datgene dat jij te bieden hebt aan deze wereld en zorgt dat jouw potentiële klanten dit zien. Daarbij is het belangrijk dat ze het gevoel hebben dat jij ze kent en begrijpt, dat jij degene bent die hen het beste kan helpen. Dat doe je met marketing. Er zijn mensen die een vervelend gevoel hebben bij marketing, maar ik heb mijn hele carrière niets anders gedaan. Ik hou van marketing. Omdat het ervoor zorgt dat jouw boodschap de mensen die het nodig hebben bereikt.

Dus je gaat met datgene waar jij goed in bent, de wereld in om meer mensen te bereiken. Je gaat erop uit om mensen te laten weten dat jij bestaat en dat ze niet meer wakker hoeven liggen. En dat zorgt voor meer inkomen in je bedrijf. Dus dat was het, bedankt voor het lezen en succes!

Als het zo makkelijk is Annemieke, met je ‘makkelijke formule’ over meer waarde leveren aan meer mensen, wat is dan het probleem? Waarom doet niet iedere ondernemer dit dan gewoon? Waarom is dan niet iedereen veel geld aan het verdienen met z’n bedrijf?

Wil je echt weten wat het antwoord is op die vraag? Dan vraag ik bij deze permissie om mijn coachrol in te nemen en af en toe ook wat vriendelijke schoppen onder de kont te mogen uitdelen. Ik ga eerlijk zijn… Het is een combinatie van factoren, niet slechts één ding. Als dat zo zou zijn, dan zouden we het allemaal makkelijker kunnen oplossen… Er is een aantal redenen voor te bedenken. Ik kan ze niet allemaal bespreken in dit artikel (daar geef ik binnenkort een gratis online masterclass over), maar ik zal een begin maken.

Eén van de manieren waarop je jezelf en je bedrijf en je succes saboteert is door te kijken naar wat anderen doen. Ik geef hier geen oordeel over, want dit heb ik zelf ook gedaan.
Je kijkt naar andere ondernemers die op gelijk niveau staan of mensen die nog minder presteren dan jij. Je kijkt wat zij doen: wat doen zij voor marketing? Oké, dat moet ik dan ook maar doen. Kijken naar mensen die minder verdienen en hun tarieven en dan denken: iedereen vraagt minder dan, oké dat moet ik ook maar doen. Wat ik wil wat je gaat doen is stoppen met naar beneden kijken: kijk naar boven. Kijk wie er bovenaan de ladder staan. Wat doen zij? Laat je daardoor inspireren.

Nog een andere manier om jezelf te saboteren: jezelf in de voet schieten. De betekenis hiervan? Iets willen bereiken, maar het zo uitvoeren dat het nadelig is voor jezelf. Een telefoontje krijgen van een potentiële klant maar niet durven terugbellen, ja pas na vier dagen. Als het te laat is! Ik ken ondernemers die hun telefoon überhaupt niet durven opnemen, want wat als iemand klant bij ze wil worden… Ik weet het omdat ik vroeger (zo’n acht jaar geleden) ook zo was… Dus ik snap het heel goed, alleen het helpt je gewoon voor geen meter verder! Je weet dat je weet dat je naar buiten moet met je bedrijf, je weet dat je eigenlijk met jezelf had afgesproken om elke twee weken een blog te schrijven, of regelmatig een berichtje op facebook te zetten… Je weet het. Maar je doet het niet.

En dan heb je nog die enorm luide stem van binnen. Die interne criticus. Wat zegt die? Je bent niet goed genoeg, je hebt niet wat ervoor nodig is om succesvol te zijn. Je bent een loser. Allemaal dingen die we geloven… Als we tegen kinderen zouden spreken op de manier waarop onze innerlijke criticus tegen ons praat… oef… dan zouden we spreken van kindermishandeling en jeugdzorg inschakelen. Maar als we tegen onszelf praten, dan is het ineens oké. Er zijn mensen die de hele dag dezelfde langspeelplaat in hun hoofd hebbend draaien: wat ben je toch stom. Zie je wel, ik zei het toch, je bent gewoon stom. En ik weet niet wat die stem bij jou zegt, maar je hebt hem wel. Wil je weten wat mijn stemmetje zei tot een paar jaar geleden? Zie je wel Annemieke, je kan het niet, je bent niet goed genoeg. Dat was de basis van mijn innerlijke criticus, de hele dag door. Ik begon ermee en eindigde de dag ermee. Niet heel handig als je probeert een bedrijf succesvol te maken en daarin afhankelijk bent van anderen die jou inhuren. Dus wat heb ik gedaan? Ik ben gaan werken aan mijn mindset, mijn zelfbeeld.

In je mindset en je zelfbeeld ligt de oplossing. Want dat volgen van die formule gaat pas als je een upgrade hebt gedaan van je zelfbeeld. Ken je dat plaatje van die kitten die een leeuw in de spiegel ziet? Dat is vaak niet de realiteit… de meeste mensen zijn een leeuw en zien een kitten. De manier waarop jij jezelf ziet, jouw zelfbeeld, jouw zelfvertrouwen, dat is vaak een kitten. In plaats van de leeuw die je bent. Wanneer je aan je mindset en je zelfbeeld werkt, dan ben je een leeuw die het spiegelbeeld van een leeuw ziet. Welk verschil zou dat maken in je leven? Wat zou je kunnen bereiken? Alles!

Alle resultaten die je nu ervaart in je bedrijf (je inkomen, voldoening, werkplezier, je mate van succes, etc.) hebben dus niets te maken met hoe hard je werkt. Veel ondernemers hebben grootste plannen en ambities. In de praktijk komt er alleen te weinig van terecht. Er is altijd een reden om dat ene spannende telefoontje uit te stellen, niet af te stappen op die potentiële klant, geen video’s te maken voor je bedrijf of andere actie te ondernemen die jou gaat helpen om het volgende niveau in je bedrijf te bereiken. Je baalt ervan, omdat je weet dat het wel acties zijn die je nodig hebt. Maar toch… het blijft een worsteling om vol te houden. 

De manier waarop we onszelf zien bepaalt hoe serieus we in actie komen. Zelfsabotage houdt onze resultaten tegen. Dus aan de slag gaan met je mindset, helpt je om de switch om te zetten en nu ECHT te gaan groeien. Als mens, als ondernemer en met je bedrijf. Het stelt je in staat om eindelijk die resultaten te bereiken die je wilt. Zoals dat hogere inkomen.

Op 29 september gaan we tijdens het live event Master je mindset aan de slag om die shift te bereiken. Om eindelijk te stoppen met jezelf saboteren en het bedrijf te creëren dat jij wilt!

Wat je ontdekt tijdens Master je mindset:

 • Wat er mogelijk is voor jou en je bedrijf
 • Hoe je kansen voor jouw bedrijf herkent en er eindelijk actie op onderneemt
 • Waarom je geen zorgen hoeft te hebben over het bereiken van je doelen
 • Hoe je zelfsabotage stopt en in actie komt richting de resultaten die jij wilt
 • Hoe jouw mindset je realiteit bepaalt
 • De lijst met 22 factoren die je laten zien of je bereikt wat je wilt
 • Waarom je kunt bereiken wat je wilt
 • Hoe je jouw zelfbeeld kunt upgraden, zodat je zelfverzekerder onderneemt
 • Hoe je bepaalt welke angsten jouw succes tegenhouden
 • Hoe je stopt met jezelf vergelijken met concurrenten 
 • Hoe je beter met kritiek omgaat en zorgt dat het je niet kan schelen wat anderen vinden
 • Hoe je actie onderneemt richting je grootste doelen, zelfs wanneer je er nog niet klaar voor bent
 • Hoe je stopt met uitstellen en juist gemotiveerd in actie komt richting je doelen
 • Hoe je omgaat met angst, twijfel en angst in je bedrijf
 • Hoe je vol moed en zelfvertrouwen groeit als ondernemer
 • Hoe je alles kunt bereiken wat je wilt als ondernemer

Praktische informatie

Wanneer? Vrijdag 29 september 2017
Tijden? Van 9:30 tot 17:00 uur
Investering? 97 euro exclusief BTW

MELD JE HIER AAN VOOR MASTER JE MINDSET

 • Nicole Hoogenboom zegt: 08 August 2017 Wauw wat is dit een persoonlijk aan mij gericht stuk. Weet in tot in al mijn vezels maar toch.... Het helpt mij wel weer een stapje verder, bedankt.

 • Jouw reactie op Waarom de simpele succesformule soms zo moeilijk is…

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  css.php