2020

2020, jouw beste ondernemersjaar ooit!

4 november 2019   |   door Pieter Henzen

“We zitten in de absolute finale van 2019!” Ik luister vaak de Friday Move op BNR, met Wilfred Gene als presentator. Je kunt hem kennen van onder andere het controversiële programma Voetbal Inside. Het programma eindigt altijd rond 18.30. En in het laatste half uur is zijn befaamde uitspraak dat ze in de absolute finale van het programma zitten.

 

Misschien voelt het niet zo voor je, maar we zitten wel echt in die absolute finale van 2019. November is al begonnen! En ook al is het nog maar kort, je kunt nog veel mooie dingen doen om van 2019 een succesvol jaar te maken.

 

Beste leven

Ik geloof erin dat je ernaar moet streven om elk jaar je beste ondernemersjaar ooit te laten zijn. Want als je dat elk jaar doet, dan heb je aan het einde van je leven je beste leven ooit geleefd en heb je ook je beste uit je ondernemerschap gehaald. Ik zie dit als een opdracht: dat je elk jaar jezelf weer moet stretchen om het beste uit je bedrijf moet halen. Het is jouw taak om elk jaar groter te denken en grootsere acties te ondernemen. Elk jaar moet je bedenken hoe je ook in het komende jaar nog meer van waarde kan zijn voor je klanten en potentiële klanten.

 

Focus op de lange adem

Daarnaast geloof ik erin dat je ook wat vaker op de lange termijn mag denken. Ondernemen is namelijk een spel van de lange adem. Dus: waar sta je over 15 jaar? Dit is voor veel mensen is dit lastig om bij stil te staan. Aan de ene kant omdat ze het moeilijk vinden om zover vooruit te kijken en te denken en aan de andere kant omdat het voor hen niet realistisch is. Want tja, over 15 jaar dan ziet de wereld er al heel anders uit. Yep, dat klopt. Volgend jaar waarschijnlijk al. Maar waarom is die stip op de horizon dan toch zo belangrijk? Heel simpel, het geeft je namelijk enorme focus.

 

Afleiding

En die focus zorgt ervoor dat jij je niet laat afleiden. Want je wordt zo snel afgeleid als ondernemer. Niet alleen in alle dagelijkse taken en afleidingen die je hebt met je telefoon en sociale media, maar ook doordat je vaak die stip op de horizon niet in zicht hebt. Dan ben je net als een bootje op de oceaan dat geen motor en geen zeilen heeft. En ben je overgeleverd aan de grillen van de stromingen. Dus dat wil je niet! Je wilt aan het roer staan en zelf de koers van je bedrijf kunnen bepalen. En gefocust richting je doelen gaan. En zeker volgend jaar, want dan is het 2020. Die getallen zijn alleen al magisch.

 

Jij mag het bepalen

Daarom is het nu de hoogste tijd om niet alleen te bepalen hoe jouw focus er voor de lange termijn uitziet, maar ook hoe 2020 zal verlopen. En te bepalen wat je in 2020 gaat doen voor je klanten om hen te verassen en nog meer waarde te leveren dan je nu al doet. En daarbij is doelen stellen en het daadwerkelijke actieplan voor deze doelen maken essentieel als je wilt dat 2020 jouw beste ondernemersjaar ooit gaat worden.

 

Jouw jaarplan voor 2020

Vind je het lastig om die planning te maken? No worries! Dan is 22 november voor jou de dag om hiermee aan de slag te gaan. Want dan geven we de masterclass 2020 – jouw beste ondernemersjaar ooit! Met een groep gelijkgestemde ondernemers ga je die dag werken aan jouw jaarplan voor 2020. Je wordt stap voor stap meegenomen om dit plan voor jouw bedrijf te maken. En het heerlijke is dat je aan het eind van deze dag met een concreet jaarplan naar huis gaat. Een plan dat ervoor zorgt dat je in 2020 een super heldere focus hebt. En dat jij duidelijk hebt waar je aan gaat werken!

 

Eén dag – Eén plan

Eén ding weet ik zeker, 2020 zal jouw beste ondernemersjaar ooit worden. We geven deze masterclass al sinds 2014. En telkens geven we er een nieuwe invulling aan. En veel ondernemers die deze masterclass volgen, halen de doelen die zij tijdens die dag hebben gesteld. En er zijn zelfs een aantal ondernemers die elk jaar terugkomen omdat ze het zo waardevol vinden. Eén dag waarin ze de rest van het komende jaar hebben uitgestippeld.

 

Deze masterclass is voor jou

 • Als je van 2020 je beste ondernemersjaar ooit wilt maken
 • Als je echt durft te kiezen voor wat jij belangrijk vindt
 • Als je ambitie hebt om je bedrijf verder te laten groeien
 • Als je gefocust wilt werken aan de groei van je bedrijf
 • Als je een concrete roadmap wilt hebben voor 2020 voor jouw bedrijf
 • Als je een nog groter impact wilt maken dan je al in 2019 hebt gedaan
 • Als je een keer een plan wilt maken wat echt voor je gaat werken en uitvoerbaar is
 • Als echt een grote stap wilt zetten met je bedrijf in 2020

 

Wat ga je leren tijdens de masterclass?

 • Je weet hoe je jouw doelen kunt bereiken en weet je welke concrete eerste stappen jij al kunt gaan zetten om je doelen te realiseren.
 • Je leert een systeem om in de drukte van je bedrijf bij te houden waar je staat ten opzichte van alle voor jou belangrijke punten, zodat je weet dat je on track bent.
 • Je leert hoe jij regie kunt houden over je doelen en de mate waarin je ze bereikt, zodat je bij onverwachte dingen niet helemaal bij nul hoeft te beginnen, maar gewoon een kleine aanpassing in je plan kunt maken.
 • Je hebt een duidelijke richting voor het nieuwe jaar.
 • Je krijgt enorme focus, zodat je niet meer zo makkelijk wordt afgeleid.
 • Je hebt inzicht in wat je dagelijks kunt doen om je doelen te bereiken.
 • Je weet wat je nodig hebt om je doelen te bereiken.
 • Je hebt een stappenplan om jouw ideeën nu eens echt in praktijk te brengen.
 • Je kunt sparren met andere ondernemers die jou inspireren en verder helpen.

 

Praktische informatie:

 • Datum: 22 november 2019
 • Tijd: 10.00 – 16.30 uur
 • Investering: 147 euro exclusief btw

 

" There are no quick wins in business.
It takes years to become an overnight success "

 

Richard Branson

Blaadje