adam-solomon-472458-unsplash (1)

5 business tips voor een zichtbaarder LinkedIn profiel

27 mei 2019   |   door Josine van de Nobelen

Deze week een gastblog van Josine van de Nobelen. Expert op het gebied van LinkedIn. Het is haar bevinding dat alle sociale platforms zijn er uiteindelijk om mensen met elkaar te koppelen, te verbinden zelfs. LinkedIn is op zakelijk gebied een heel goed voorbeeld hiervan. Het is Josine haar persoonlijke ervaring dat je echt een heel goed zakelijk en ook persoonlijk netwerk kunt opbouwen via LinkedIn. Een netwerk waarbij je zelf het initiatief neemt om te linken en een netwerk waarbij je jezelf kunt profileren zodat andere mensen jou kunnen vinden. Dit artikel helpt je hierbij.


Tip 1: gebruik zoekwoorden

Er zijn bepaalde onderdelen van je LinkedIn profiel waar het een must is om je zoekwoorden te plaatsen.

Dat zijn:

 1. je kopregel (headline)
 2. je functietitel
 3. je samenvatting

 

Extra tip: Hoe weet je wat jouw zoekwoorden zijn?

Denk er eens aan hoe een persoon jou kan vinden, als ze je naam niet weten. Waar zou iemand dan op zoeken? Met welk woord zou iemand jou kunnen vinden?

 

Tip 2: benoem jouw voordelen

 

Wat je absoluut ook wil, is dat naast je zoekwoorden, ook jouw voordelen duidelijk naar voren komen in je headline. Vertel mensen waarom ze op jouw profiel zouden willen doorklikken. Geef ze iets meer informatie. Want dat is absoluut waar mensen interesse in hebben: in hetgeen jij voor ze kan doen, hetgeen jij aanbiedt.

 

Tip 3: wees actief in het plaatsen van content

 

Het is absoluut fantastisch om berichten te plaatsen op LinkedIn.
Zo hou je jouw netwerk op de hoogte van jouw vakgebied, van hetgeen jij denkt of wat je aan het doen bent. Je herinnert mensen eraan dat je er bent en op het moment dat mensen iemand met jouw vakgebied nodig hebben, dan denken ze ook aan je.

 

Extra tip: Deel, vind interessant en geef commentaar

Ik heb nog een extra tip voor je: je hoeft niet perse zelf al je artikelen en updates te schrijven. Je kunt je zichtbaarheid ook  vergroten door berichten op je tijdlijn te lezen en als je ze interessant vindt, klik op het duimpje, deel je ze of geef er commentaar op. Zo ben je ook zichtbaar in je netwerk.

 

Tip 4: bekijk wie jouw profiel bekeken heeft

 

Of wie jouw post interessant vond.  In je niet betaalde LinkedIn profiel kun je tussen de 1 en 3 personen zien die jouw profiel bekeken hebben.  Je kunt daarbij ook andere mensen hun profiel bekijken. Zij kunnen zien dat jij hun profiel bekeken hebt. Maak gebruik van elkaars nieuwsgierigheid en vergroot op die manier je netwerk.

 

Tip 5: geef aanbevelingen

 

Stop met het vragen naar aanbevelingen. Geeft eerst. Je kunt andere mensen helpen door ze aanbevelingen te geven. Begin daar en de rest komt vanzelf terug naar jou.

 

Welke tip ga jij als eerste inzetten om zichtbaarder te worden op LinkedIn?

Om meer te halen uit LinkedIn, is het belangrijk dat je het platform goed inzet. Dus dat je de mogelijkheden van het platform kent, weet hoe het werkt en dat je een ijzersterk profiel hebt dat een expertstatus uitstraalt naar je potentiële klanten. Daarnaast wil je met jouw profiel en bedrijfspagina natuurlijk goed gevonden worden… En wist je dat er hele interessante strategieën zijn om de connectie te maken met jouw ideale klanten via LinkedIn?

 

Wij willen dat jouw bedrijf groeit door LinkedIn! Dat je begrijpt hoe LinkedIn werkt en daardoor weet wat je wel en niet moet doen. Dat je een supersterk LinkedIn profiel hebt waardoor jouw ideale klant contact met je wil opnemen en waar jij zelf super trots op bent. Het is tijd om te leren hoe je LinkedIn kan inzetten om meer klanten te generen.

 

In samenwerking met Josine van de Nobelen van Nobel Analytics hebben we daarom de Hands-on LinkedIn training gemaakt. Een praktisch online programma waarin we je leren:

 • Ontdek de kansen & mogelijkheden van LinkedIn
  We leren je de mogelijkheden en achtergronden van LinkedIn. Hoe kun jij het inzetten? Welke tone-of-voice moet je gebruiken op LinkedIn? Wat moet je doen en wat vooral niet? Zo kun jij het meeste kansen creëren voor je bedrijf.
 • Creëer een supersterk LinkedIn profiel
  We nemen je stap voor stap mee in hoe je een ijzersterk profiel maakt. Want het is niet alleen maar een online CV. Al door de titel en samenvatting kun jij jouw potentiële klant voor je winnen. Welke informatie moet je delen? Wat wil je met je profiel uitstralen en hoe doe je dat? Etc. Je maakt een profiel dat je helpt om super aantrekkelijk te zijn voor je ideale klant en dat ervoor zorgt dat mensen jou gaan benaderen.
 • Gebruik LinkedIn als groeistrategie voor je bedrijf
  Een goed profiel is de start. Maar je wilt meer. Dus delen we strategieën die jij kan inzetten om meer klanten uit je LinkedIn te halen en je bedrijf te laten groeien.

Het Hands-on LinkedIn Programma is echt een must voor jou als:

 • Je wilt weten hoe jij LinkedIn kunt gebruiken om klanten te werven.
 • Je begrijpt dat er veel kansen liggen op dit platform, maar je weet ze er niet uit te halen.
 • Je nu een LinkedIn profiel hebt, die wel oké is, maar eigenlijk een soort CV is.
 • Je niet goed weet hoe je via LinkedIn je potentiële klant kunt vinden en benaderen.
 • Je jouw profiel zo wilt vormgeven dat je ideale klant jou ook gaat vinden en benaderen.
 • Je graag zou willen weten hoe je LinkedIn voor je laat werken.
 • Je echt meer klanten uit LinkedIn zou willen halen.

 

Waarom zou je meedoen?

 • LinkedIn is het platform waar voor ondernemers nog enorm veel kansen liggen.
 • Je wilt eindelijk eens werken aan een supersterk LinkedIn profiel dat geen CV is, maar juist een bron van relevante informatie voor je potentiële klanten.
 • Je kunt de training op jouw tijd en plek volgen.
 • Je krijgt templates en formats die je helpen om je profiel sterk neer te zetten en de juiste strategieën voor jou in te zetten.
 • Het helpt je om verder door te groeien met je bedrijf en nog meer klanten aan te trekken, ook al zitten die niet direct op LinkedIn.

 

Praktische zaken

Het is een online programma met drie modules. Bij elke modules horen video’s, opdrachten en formats die je stap voor stap mee nemen in het thema. Daarnaast zijn er Q&A video’s waarin veelgestelde vragen worden beantwoord.

 

Investering

De investering voor dit online-programma is € 247,- exclusief BTW. Hiervoor ontvang je alles wat jij nodig hebt om te groeien met LinkedIn in je bedrijf. Haal nieuwe klanten binnen door jouw netwerk in te zetten. Hiervoor ontvang je meer dan 6 uur waardevolle content over wat jij kunt doen om LinkedIn in te zetten om te groeien met LinkedIn in je bedrijf. Haal nieuwe klanten binnen door jouw netwerk in te zetten.

" There are no quick wins in business.
It takes years to become an overnight success "

 

Richard Branson

Blaadje