Als je het even niet meer weet

Als je het even niet meer weet…

17 februari 2020   |   door Annemieke Tissink

Ik sprak vandaag een ondernemer die het even niet meer wist. Hij liep vast. Herken je dat? Dat je te overweldigd of ontmoedigd bent om nog vooruit te komen? Ben je wel eens boos op jezelf omdat je maar niet vooruit komt, zonder dat je precies weet waarom? Dit is iets dat veel ondernemers zullen herkennen. Je bent continu aan het rennen in je bedrijf, houd alle ballen in de lucht, voelt je verantwoordelijk voor de resultaten in je bedrijf. En op eens lukt het gewoon even niet meer…

 

Dat zijn de momenten dat je eigenlijk iemand om je heen nodig hebt om mee te sparren en je aan op te trekken. Iemand die je richting kan geven, die je weer even op weg helpt. Maar veel ondernemers doen dit niet. Ze vinden dat ze sterk moeten zijn, het gaat vanzelf weer beter! Het is gewoon even niet zo’n lekkere week of maand. Schouders eronder en verder!

 

Als je dat herkent ben je niet de enige. Volgens de Amerikaanse Psychology Today zijn ambitieuze mensen degene die het laatst hulp zoeken, terwijl het gat waarin ze vallen als het niet goed gaat veel groter is. Als je niet meer gemotiveerd wordt door je werk of leven, dan is het eenvoudig om ontmoedigd te raken en soms zelfs depressief. Dat is het laatste wat je wilt als ondernemer. Je doel is om vooruit te komen, niet om stil te staan of achteruit te gaan.

 

Hoe kun je er dan weer bovenop komen? Robert Frost zei, “The best way out is always through.” Hoe kom je dan door die zure appel heen, weer terug in de flow? Dat begint bij hulp zoeken, zorgen dat je er niet meer alleen voor staat maar dat je gebruikt kunt maken van de frisse blik van anderen. Bijvoorbeeld door een coach, trainer, consultant in te huren of deel te nemen aan een mastermind met gelijkgestemden. Met deze hulp kun je:

 

Weer helderheid krijgen

Het geheel is meer dan de som der delen, twee weten meer dan een. in andere woorden; met anderen kun je veel verder komen dan alleen verder aan te modderen. Met een coach brainstormen over de route die je aflegt met je bedrijf of over je doelen geeft helderheid en nieuwe perspectieven. Die helderheid zorgt dat je weer in actie kunt komen. En actie is het tegengif voor stilstand. Alleen actie zorgt ervoor dat je de controle over je bedrijf kunt terugkrijgen en weer in beweging komt. Door de coach erbij te betrekken voorkom je dat je als een kip zonder kop in actie schiet.

 

Klankboorden

Iedereen heeft wel eens een luisterend oor nodig of iemand om te sparren. Zelfs een zelfstandig ondernemer. Als ondernemer heb je vaak veel ideeën. Zelfs als je vastloopt komen er nog steeds ideeën op. En die lijken vaak beter dan alles waar je op dit moment doorheen moet. Alles is aantrekkelijker dan nog doorgaan op de manier waarop je het deed tot je vastliep. Maar dat is een bedrieglijke valkuil. Zo ontstaan de momenten waarop je continu zelf het wiel probeert uit te vinden, maar je niet echt verder komt. Durf dus om hulp te vragen en te sparren met iemand die precies snapt waar jij doorheen gaat en je kan wijzen op manieren die je helpen om tot duurzame oplossingen te komen, in plaats van quick fixes die maar even werken. Het fijne is dat een coach niet oordeelt over je situatie. Hierdoor is de drempel lager om je verhaal te doen dan bij een collega ondernemer. De coach helpt je weer op weg naar je doelen.

 

Accountable worden gehouden

Wanneer je merkt dat je stilstaat, is het lastig om zelf weer in beweging te komen. Sowieso zijn beloftes die je aan jezelf doet eenvoudiger te breken. Daarom is het slim om er anderen bij te betrekken, ook wanneer het goed gaat in je bedrijf. Een coach helpt je om de afspraken die je met jezelf maakt, ook echt waar te maken en daagt je uit om net dat stapje extra te zetten zodat je toch de finish haalt, ondanks tegenslag.

 

Vraag een vrijblijvende strategische sessie aan

 

Laten we in gesprek gaan over jouw bedrijf
Wij gaan graag vrijblijvend met je in gesprek over jouw bedrijfsdoelen en de volgende stappen die jij kunt zetten met je bedrijf. We kijken naar wat er goed gaat in je bedrijf, waar kansen liggen voor groei en verbetering en hoe je dit kunt realiseren.

 

Dit is wat we gaan doen:
· in 30 minuten gaan we via telefoon of Skype in gesprek om te kijken wat jou in de weg staat op je doelen te bereiken
· je ervaart hierdoor hoe het is om samen te werken met de Puurst
· een ondersteunend en strategisch plan maken dat je meteen kunt toepassen in je bedrijf

 

KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN

" There are no quick wins in business.
It takes years to become an overnight success "

 

Richard Branson

Blaadje