ambitie

Ambitie als brandstof

Hoe een sterke drive je overal doorheen helpt

27 april 2020   |   door Annemieke Tissink

Hoe komt het dat sommige ondernemers succesvoller zijn dan anderen? En waarom doen bepaalde bedrijven het beter, ook als het economische klimaat tegenzit? Waarom zijn er ondernemers die helemaal opvlammen in deze Corona-peiode, terwijl anderen de moed laten zakken? Daar zijn hele boekenplanken over vol geschreven en honderden onderzoeken naar gedaan.

 

Ik heb veel van die boeken en onderzoeken gelezen en vandaag deel ik de gemene deler als het gaat om groei. Als jij jouw bedrijf exponentieel wilt laten groeien dan komt het allemaal samen in één woord namelijk: Ambitie

 

Nu zul je misschien zeggen: “Ja Annemieke, dat is leuk. Ik heb veel ambitie en ik ga best lekker, maar ik zie nog niet de enorme groei terug!” Dat klopt, want daar is meer voor nodig dan alleen het hebben van een ambitie. Voor mij komt het allemaal samen in de analogie van het woord ambitie, namelijk:

 

Actie
Meetbaar
Bijsturen
Innerlijke strijd
Tijd
Interactie
Eindeloos doorzettingsvermogen

 

Actie

Veel mensen zijn druk bezig in hun bedrijf. Ze komen in actie, maar niet altijd de juiste richting in. Als je een ambitie hebt, weet je heel duidelijk wat je wilt bereiken. Je ziet het al voor je en kunt het bij wijze van spreken bijna aanraken. En daardoor zijn ze actiegericht met haarscherpe focus.

 

Waarom is deze heldere focus op je ambitie belangrijk? Napoleon Hill zegt het in zijn boek Think and Grow rich: Wat je brein kan bedenken en geloven, kun je ook bereiken. Het is belangrijk dat je een heel duidelijk beeld hebt van hoe jouw einddoel. Begin dus met het einde voor ogen, zoals effectiviteitsgoeroe Covey zegt in zijn boek: de 7 eigenschappen van effectief leiderschap. Als je dat beeld eenmaal hebt, is het de kunst om in actie te komen. Echte stappen te zetten in de juiste richting. Doe je dit niet, dan is het geen ambitie maar een droom.

 

Meetbaar

Maak je ambitie concreet en meetbaar. Dat begint door een stip op de horizon te zetten. Is je ambitie om 2000 nieuwe klanten in 2 jaar te verwelkomen? Dan kun je uitrekenen hoeveel nieuwe klanten je per maand moet hebben, namelijk 83!

 

Bijsturen

Een ambitie realiseren is nooit een rechte weg. Je moet gedurende de reis bijsturen. Dat merk je ook nu, in deze Corona-periode. Net als een vliegtuig dat op weg is naar z’n bestemming zijn koers moet blijven wijzigen door turbulentie, zijwinden, etc. om uiteindelijk op de geplande tijd op zijn bestemming aan te komen. Kijk dus af en toe waar je staat en stel indien nodig je koers bij op weg naar je ambitie.

 

Innerlijke strijd

Tijdens het realiseren van je ambitie, kom je jezelf geregeld tegen. Zeker als het tegen zit. Herken je dat irritante stemmetje in je hoofd? “Waarom wilde ik dit ook alweer? Het gaat me toch niet lukken! Wie zit er op mij te wachten?” Bedank dit stemmetje voor zijn mening en ga door! Het is namelijk niet waar! Het is angst! Je gedachten zijn bang voor alle verandering en willen je ‘beschermen’. Maar als je iets wilt en je gaat er echt voor, dan gaat je lukken. Houd je daaraan vast.

 

Tijd

Om je ambitie te realiseren, moet je er een einddatum aan koppelen. Brian Tracy zegt in zijn boek Goals dat een doel een droom is met acties en een deadline. Dus bepaal voor jezelf wanneer jij je ambitie hebt gerealiseerd, stel een datum! Houd je ervan om jezelf uit te dagen? Kies er dan voor om het realiseren van je ambitie in de helft van de tijd te doen, dus bijvoorbeeld niet in 2025, maar 2022. Dit zorgt voor momentum.

 

Interactie

Ambities kun je niet alleen realiseren. Je hebt altijd anderen mensen nodig. Zoek de interactie met anderen. Deel je ambitie met hen, spreek het uit. Dit is heel krachtig. Mensen kunnen geïnspireerd raken door jouw ambitie en willen je graag helpen. Daarbij houden anderen je ook scherp door te vragen hoe het met je ambitie staat.

 

Eindeloos doorzettingsvermogen

Wat je ook doet, hoe het ook gaat, geef nooit, maar dan ook nooit op! Blijf doorzetten! De Amerikaanse top ondernemer Jay Abraham zei in een interview dat er geen tegenslagen zijn. Het zijn alleen maar signalen dat je dingen anders moet doen. Ik vond dat heel verfrissend en helpt mij sindsdien om steeds door te gaan. Op onze website staat een quote van Richard Branson; It takes years to become an overnight success. En in alle biografieën en verhalen die ik lees van ondernemers die succesvol zijn, staat hetzelfde. Het is hard werken, maar ze gaan altijd door, net zo lang tot ze het gerealiseerd hebben. Dus blijf volhouden en maak je AMBITIE waar, je kan het!

 

Maak werk van jouw ambitie in deze periode!

Wil je aan de slag met je ambitie en wil je zorgen dat het niet alleen bij een droom blijft, maar realiteit wordt? Wil je ondanks deze economische situatie en anderhalve meter economie toch nieuwe klanten krijgen en je bedrijf laten groeien? DE plek waar je de meeste hulp, tools, strategieën, systemen en persoonlijke aandacht krijgt aangereikt die jou verder helpt als je het zelf even niet meer weet, is Puurst. En dus hebben wij voor jou ons nieuwe online programma Winstgevende Waardevolle Webinars voor jou gemaakt!

 

Webinars zijn een van de meest waardevolle en succesvolle marketing- en salestools die je als ondernemer kan inzetten. Zeker nu. Heb je door de corona crisis moeite met het vinden van klanten? Dan is een webinar geven de uitgelezen manier om nieuwe omzet binnen te halen in je bedrijf.

 

Winstgevende Waardevolle Webinars

Om te zorgen dat je meteen goed van start gaat met het creëren van jouw eigen winstgevende en waardevolle webinar, hebben we speciaal voor jou het programma Winstgevende Waardevolle Webinars gemaakt.  In dit programma leren we je alle facetten die je nodig hebt om te kunnen winnen met jouw waardevolle webinar. Van het zorgen dat je voldoende inschrijvingen krijgt voor je webinar tot hoe je een webinar goed opbouwt, zodat je vertrouwen wint en succesvol het aanbod van je kennismakingsgesprek, product of dienst aanbied. Alles met als doel, natuurlijk nieuwe en betalende klanten. In deze online cursus leer je hoe jij jouw eigen winnende webinar maakt, waarmee jij jezelf onderscheidt van de concurrentie en waarmee je opvalt als expert!

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden met onze speciale early bird actie.

" There are no quick wins in business.
It takes years to become an overnight success "

 

Richard Branson

Blaadje