bestemaanden

Ben jij klaar voor de beste maanden van het jaar?

Maak in de komende maanden van 2020 alsnog een topjaar

31  augustus 2020   |   door Annemieke Tissink

Thomas Edison zei ooit, “If we did the things we are capable of doing, we would literally astound ourselves.” Ik geloof hierin. We hebben veel meer in ons dan we er vaak uit laten komen. Zeker in 2020 is dat voor veel ondernemers het geval. Het zou het ‘beste jaar ooit worden’ zeiden veel mensen aan het begin. En toen liep het allemaal anders dan gepland. Maar toch: september staat voor de deur en ook jij kunt van de laatste maanden van het jaar een enorm succes maken. 

 

Hoe zou de rest van het jaar er voor jou uitzien als je elke dag op je best zou presteren? Als je al die ideeën die je hebt nu ook eens echt consistent kunt gaan uitvoeren? Je ook daadwerkelijk gaat doen wat je met jezelf afspreekt? Voor de meeste mensen zou dit een wereld van verschil maken. Want plannen te over, alleen die uitvoering… daar gaat het steeds weer mis. In dit artikel een aantal tips die je hierbij helpen.

 

Besteed je tijd goed

Many things aren’t equal, but everyone gets the same 24 hours a day, 7 days a week. Zorg dus dat je duidelijk krijgt waar jij je tijd aan besteed. Wij laten ondernemers vaak een schema invullen dat hier duidelijkheid over geeft. Hierdoor schrikken ze vaak omdat ze zien dat ze veel tijd besteden aan privémail, privételefoongesprekken of Facebook. Tijd is het meest kostbare dat je hebt. Zie het ook zo en wees zuinig op je tijd. Iedereen in de wereld heeft dezelfde 24 uren in een dag; ook Oprah, Beyonce, Richard Branson, etc. Niemand krijgt een uurtje meer of minder. Maar wat maakt dan het verschil? Waarom lukt het sommige mensen wel en anderen niet? Het gaat om hoe jij je tijd besteedt, dit beïnvloedt je mate van succes. Productief zijn gaat niet per se om meer doen. Het gaat om je tijd en energie steken in taken die het verschil maken. Vraag jezelf regelmatig af: brengt datgene wat ik nu doe me dichter bij mijn doelen? Zo nee… stop er dan mee. Kun je jezelf echt niet bedwingen? Zorg dan voor software als freedom of go f*cking work, die je helpen om afleiding te voorkomen.

 

Prioriteit

Om te zorgen dat je weer on track komt en productief naar het einde van het jaar toewerkt in de komende vier maanden, is het belangrijk om te kijken waar je prioriteiten voor de komende tijd liggen. Het lukt misschien niet om al je doelen nog te halen, maar kijk wat voor jou echt belangrijk is om nog mee aan de slag te gaan. Alleen op deze manier kun je tijd vrijmaken om er dichterbij te komen. Dat lukt niet als je steeds afgeleid wordt door allerlei dingen die ook moeten. Door te kiezen voorkom je dat je heel druk aan de slag gaat met kleine details die niet bijdragen aan het bereiken van je doel. Kies waar je op focust en ga daarvoor.  Als je eenmaal weet bij welk doel je focus ligt, kun je gaan kijken wat er nog voor nodig is om het te bereiken. Welke taken horen erbij? Zorg dat je weet welke stappen je ervoor moet zetten. De reden dat veel ondernemers hun doelen niet bereiken is dat ze namelijk geen idee hebben van wat ervoor nodig is. Besteed daarnaast minimaal een uur per dag aan de realisatie van die taken. Zorg dat je in die tijd acties onderneemt die direct bijdragen aan je groei, zoals bijvoorbeeld het bellen van relaties om te zoeken naar potentiële klanten. Veel bedrijven besteden veel te weinig tijd aan telefonisch contact. Het is niet moeilijk of hip, wel effectief. Geen zin om te bellen? Bezoek dan een netwerkbijeenkomst of zorg dat je op andere manieren actief werkt aan de groei van jouw bedrijf.

 

Grote stappen snel thuis

Zelfs wanneer je weet wat ervoor nodig is om je doelen te bereiken, kan het verleidelijk zijn om te kiezen voor taken die makkelijker zijn of die sneller zichtbaar resultaat opleveren. Uitstelgedrag ligt altijd op de loer. Houd op dat moment je einddoel voor ogen en bedenk hoeveel plezier je ervan hebt als je het realiseert of hoeveel het kost als dit niet lukt. Vind je dit lastig? Zorg dan dat je een partner in crime vindt om mee te sparren en die je aan je afspraken houdt. Iemand die je doel kent en die weet hoeveel het voor je betekent om het te bereiken.

 

Eindigen met een knaller?

Wil jij het dit jaar eindigen met de beste maanden ooit? Meld je dan hieronder aan voor een kosteloze strategische sessie. In deze persoonlijke sessie gaan we samen aan de slag met jouw doel. Een gebrek aan helderheid en focus is wat ondernemers het meest weerhoudt om succes en resultaten te bereiken. Wij gaan graag vrijblijvend met je in gesprek over jouw doelen en de volgende stappen die jij kunt zetten met je bedrijf. We kijken naar wat er goed gaat in je bedrijf, waar kansen liggen voor groei en verbetering en hoe je dit kunt realiseren.

 

Dit gesprek is 45 minuten onverdeelde aandacht voor jou, je dromen en groei van je bedrijf. Het gesprek vindt plaats per telefoon. Samen maken we helder waar je precies tegen aan loopt en wat er mag veranderen om meer te bereiken met je bedrijf. Ook delen we hoe we je het beste kunnen helpen groeien als je het niet alleen wilt doen.

 

Wil jij ook in aanmerking komen voor één van deze sessies? Vul dan onderstaand formulier in. Daarna maken we een afspraak met je.

1 Startend bedrijf laten groeien - 2 Lopend bedrijf naar next level - 3 Opschalen en leiderschap als eigenaar
dit veld niet invullen s.v.p.
" There are no quick wins in business.
It takes years to become an overnight success "

 

Richard Branson

Blaadje