Artikel-2

Het grootste geheim van effectieve en succesvolle bedrijfsgroei

28 oktober 2019   |   door Annemieke Tissink

Ik ben nu al bijna 10 jaar ondernemer en heb in die 10 jaar honderden ondernemers mogen helpen met de groei van hun bedrijf. Ik ben in mijn eigen ondernemerschap erachter gekomen en ook in de begeleiding van mijn klanten, dat er een geheim is dat ervoor zorgt dat een ondernemer succesvol wordt en zijn bedrijf serieus groeit. En het is niet wat je denkt dat het is…

 

Als je vaker onze artikelen leest, dan weet je dat we het graag hebben over doelen stellen, de juiste strategie toepassen en die uitvoeren. Kortom: actie! En wij zijn de eerste die zeggen dat marketing de topprioriteit van je bedrijf moet zijn. Want als jij niet laat weten dat je er bent, dan weet jouw potentiële klant niet dat je bestaat. En dan kan jij je bedrijf wel sluiten. Want zonder goed betalende klanten ben je helemaal nergens als ondernemer.

 

Deze dingen zijn allemaal heel belangrijk. We zullen zeggen dat dit de radertjes zijn die ervoor zorgt dat je bedrijf goed loopt. En toch is dat niet het belangrijkste. Ik ken veel ondernemers die dit allemaal goed voor elkaar hebben en waarvan hun bedrijf nog steeds worstelt om goede omzetten te draaien… Maar waar gaat het bij hen dan mis? Dat zit op een heel ander vlak.

 

Het grootste geheim

Als jij wilt weten wat het is, dan zou ik je vragen om nu naar een spiegel te lopen. En eens goed in die spiegel te kijken. Want ja, het gaat namelijk over jouzelf als ondernemer. Over jou. Jij bent het namelijk. Jij bent het grootste geheim. Althans het zit in je. En je moet het er wel uit halen. Want anders blijf je nog steeds worstelen en zul je er niet echt voor zorgen dat je bedrijf naar het volgende niveau gaat.

Want wat mij opviel, bij mijn klanten, bij mij zelf en ook bij hele succesvolle ondernemers die ik ken, is dat er een eigenschap is die ervoor zorgt dat ze vaak een doorbraak meemaken. Dat hun bedrijf echt succesvol werd.

Ik zal je niet langer laten raden wat het is. Het is namelijk zelfvertrouwen.

 

100%

Wat…? Is dat het? Tegenvaller misschien, maar het is wel de belangrijkste eigenschap die je nodig hebt om als ondernemer echt succesvol te zijn. En ik merk dat heel veel ondernemers hier nog mee worstelen. Echt 100% vertrouwen hebben in jezelf. Dat je staat voor wie je bent en voor wat je aanbiedt als ondernemer. Dat je je hoofd boven het maaiveld durft uit te steken en het je niet uitmaakt of die er afgehakt wordt of niet.

 

Draken doden

En dat vraagt om een hele sterke mindset. Ik heb gemerkt dat je die moet trainen. Want waarschijnlijk heb jij ze ook. Die stemmetjes die allerlei dingen zeggen die je niet helpen. Maar die er wel voor zorgen dat je jezelf naar beneden haalt. En daarom is het belangrijk om die draken te doden. En dat moet je oefenen. Want sommige stemmetjes zijn heel hardnekkig omdat je ze al heel je leven mee neemt. En daarmee sturen ze ook je gedrag. Maar het mooie van zelfvertrouwen en je mindset is dat het een eigenschap is die te trainen is. Het zijn vaardigheden waaraan je kan werken. Je kan er letterlijk werken, aan het vergroten van je zelfvertrouwen.

 

Hoe groter hoe beter

Want hoe groter jouw zelfvertrouwen, des te groter de acties je onderneemt die ervoor zorgen dat jij als ondernemer groeit en daarmee je bedrijf. En hoe mee zelfvertrouwen je hebt en uitstraalt, hoe aantrekkelijker je wordt voor potentiële klanten. En dit is iets waar je altijd aan kan blijven werken. Net als jij je lichaam traint om gezond te blijven door de juiste voeding te eten en te sporten. Zo kun je ongeacht waar je staat in het leven en in je ondernemerschap werken aan je zelfvertrouwen. En zorgen dat je mindset steeds verder groeit en sterker wordt.

 

Een duwtje in de rug

En dit kan jij dus ook! En sterker nog. Op 7 & 8 november geef ik een tweedaagse die gaat over hoe je je zelfvertrouwen kan laten groeien. Met een kleine groep ondernemers werken we aan het versterken van je zelfvertrouwen en het vergroten van je mindset.

 

98% van jouw succes in je leven wordt bepaald door je mindset! Jouw doel is om een verschil te maken in het leven van anderen en daarmee je geld te verdienen. Maar tot nu toe duurt het je te lang voordat je resultaat ziet in je bedrijf.

 

De resultaten die jij bereikt met je bedrijf (je inkomen, je succes, je voldoening, etc.) hebben eigenlijk weinig te maken met hoe hard je werkt. Je resultaten zijn gekoppeld aan je mindset; een samenstelling van je visie op succes, je overtuigingen, je angsten, je zelfbeeld, je gedrag, je gewoonten en acties. Dan wil ik je uitnodigen voor een tweedaagse deep dive die je helpt om groter te denken en te doen. Durf jij uit je comfortzone te stappen en echt te gaan voor groei?

 

LEGE RIJ

Voor wie is deze tweedaagse?

 • Als je verder wilt groeien in je ondernemerschap
 • Als je je wilt blijven ontwikkelen
 • Als je het spannend vindt om uit je comfort-zone te komen
 • Als je graag andere resultaten wilt in je bedrijf
 • Als je positiever in het leven wilt staan.
 • Als je makkelijker met tegenslagen om wilt gaan
 • Als je je niet meer klein wilt laten houden door de stemmetjes in je hoofd
 • Als je een grotere impact wilt maken met je bedrijf en als ondernemer
 • Als je er echt wilt veranderen

Wat ga je leren tijdens de tweedaagse?

 • Hoe je denken kan veranderen
 • Hoe je emoties kan aanpassen zodat ze je helpen
 • Hoe je acties onderneemt die een positieve bijdragen leveren aan het door jouw gewenste resultaat
 • Hoe je gaat nog meer gaat staan voor wie je bent
 • Hoe je makkelijk omgaat met kritiek en tegenslag
 • Hoe je afscheid neemt van perfectionisme
 • Hoe je anderen kan beïnvloeden met jouw mindset
 • Praktische tools die je dagelijks kan toepassen om je mindset te trainen

Praktische informatie:

 • Investering: 350,- excl btw
 • Datum: 7 & 8 november 2019
 • Tijd: 10.00 16.30 uur
 • Locatie: In Zwolle

 

" There are no quick wins in business.
It takes years to become an overnight success "

 

Richard Branson

Blaadje