hetisnognietvoorbij

Het is nog niet voorbij

2 november 2020   |   door Annemieke Tissink

Dit jaar liep een beetje anders dan we hoopten met elkaar. En in gesprekken die ik voer, merk ik dat veel ondernemers daarom hun doelen een beetje hebben losgelaten. “Het gaat me toch niet lukken dit jaar…” Dus steken ze hun kop in het zand, in de hoop gewoon te vergeten dat 2020 bestaat. Wanneer heb jij voor het laatst naar je doelen gekeken? En wat was je conclusie? Zijn er nog kansen?

 

Of het nu gaat om doelen voor je bedrijf, doelen voor speciale projecten, voor je privéleven, je hobby’s, je persoonlijke ontwikkeling… Overal kun je doelen voor hebben. En heb je jouw doelen überhaupt opgeschreven of zitten ze gewoon in je hoofd? Als ze in je hoofd zitten, schrijf ze dan nu op, gewoon vandaag al. Als je ze hebt opgeschreven, maar je hebt er al een tijdje niet meer naar gekeken dan is dit het moment. Kijk ernaar.

 

Bewust van je doelen

De enige manier waarop ik dingen voor elkaar krijg (en ook dit jaar van alles voor elkaar heb gekregen), is omdat ik zeer regelmatig naar die lijst kijk. Ik heb mijn doelen zichtbaar in m’n notitieboeken, op m’n telefoon, op mijn bureau, ik praat erover met mensen… En door regelmatig naar die lijst te kijken, realiseerde ik me dat ik al bezig ben met dingen die ik eigenlijk pas voor over een paar jaar in de planning had. En dat is een belangrijke ontdekking, want het laat zien dat doelen ook niet in steen geschreven zijn.

 

Niet gelukt?

Soms moeten we datgene wat we graag willen opnieuw evalueren, vooral als we zo’n raar jaar hebben als dit jaar. Soms kunnen we dingen eerder doen dan gepland: ik werk aan plannen die ik had bedacht voor 2021 of 2022. En ja… er zijn ook dingen die niet zijn gelukt. Misschien wilde je eindelijk die training geven waar je al zolang naar uitkeek en kon die door de maatregelen niet doorgaan. Of bleek de behoefte van je klant door corona enorm veranderd. Maar dat betekent niet dat je doelen mislukt zijn en al helemaal niet dat jij mislukt bent als ondernemer! Bekijk het opnieuw en overweeg of het iets is dat je kunt meenemen naar het komende jaar.

 

Waar liggen de kansen?

Als jij jouw doelen, plannen en projecten opnieuw bekijkt, kijk dan naar je lijst, bekijk alles wat je dit jaar gepland had. Is er iets dat je misschien alsnog kunt oppakken zodat het klaar is voor het einde van het jaar? Is er iets nieuws dat je tussen nu en het einde van het jaar aan jouw lijst zou kunnen toevoegen? Is er iets dat je naar 2021 kunt verschuiven? Wees aardig voor jezelf terwijl je dit doet. Ik spreek teveel mensen die zichzelf kwalijk nemen dat niet alles is gelukt wat ze wilden. Maar dit was gewoon een vreemd jaar en het vraagt om flexibiliteit. Ja, we stellen doelen omdat we ze willen bereiken. Soms lukt dat niet. So be it. Er zijn altijd nog kansen om dingen anders aan te pakken. Dus denk na over wat je tussen nu en eind december nog kan doen en werk opnieuw aan doelen en een actieplan voor 2021. Met corona in je achterhoofd, zodat je weet dat flexibiliteit vereist is.

 

In 2021 een coronaproof plan?

Dan hebben wij de masterclass 2021 – jouw beste ondernemersjaar ooit! Met een groep gelijkgestemde ondernemers ga je die dag werken aan jouw doelen en je jaarplan voor 2021. Je wordt stap voor stap meegenomen om je nieuwe doelen voor jouw bedrijf te maken. En het heerlijke is dat je aan het eind van deze dag met een concreet jaarplan naar huis gaat. Een plan dat ervoor zorgt dat je in 2021 een super heldere focus hebt. En dat jij duidelijk hebt waar je aan gaat werken!

 

Eén dag – Eén plan

Eén ding weet ik zeker, 2021 wordt een fijner en beter ondernemersjaar dan 2020 voor veel ondernemers. En ook voor jou! We geven deze masterclass al sinds 2014. En telkens geven we er een nieuwe invulling aan. En veel ondernemers die deze masterclass volgen, halen de doelen die zij tijdens die dag hebben gesteld. En er zijn zelfs een aantal ondernemers die elk jaar terugkomen omdat ze het zo waardevol vinden. Eén dag waarin ze de rest van het komende jaar hebben uitgestippeld!

 

Deze masterclass is voor jou

 • Als je van 2021 je beste ondernemersjaar ooit wilt maken
 • Als je echt durft te kiezen voor wat jij belangrijk vindt
 • Als je ambitie hebt om je bedrijf verder te laten groeien
 • Als je gefocust wilt werken aan de groei van je bedrijf
 • Als je een concrete roadmap wilt hebben voor 2021 voor jouw bedrijf
 • Als je een nog grotere impact wilt maken dan je alle voorgaande jaren hebt gedaan
 • Als je een keer een plan wilt maken wat echt voor je gaat werken en uitvoerbaar is
 • Als echt een grote stap wilt zetten met je bedrijf in 2021

 

Wat ga je leren tijdens de masterclass?

 • Je weet hoe je jouw doelen kunt bereiken en weet je welke concrete eerste stappen jij al kunt gaan zetten om je doelen te realiseren.
 • Je leert een systeem om in de drukte van je bedrijf bij te houden waar je staat ten opzichte van alle voor jou belangrijke punten, zodat je weet dat je on track bent.
 • Je leert hoe jij regie kunt houden over je doelen en de mate waarin je ze bereikt, zodat je bij onverwachte dingen niet helemaal bij nul hoeft te beginnen, maar gewoon een kleine aanpassing in je plan kunt maken.
 • Je hebt een duidelijke richting voor het nieuwe jaar.
 • Je krijgt enorme focus, zodat je niet meer zo makkelijk wordt afgeleid.
 • Je hebt inzicht in wat je dagelijks kunt doen om je doelen te bereiken.
 • Je weet wat je nodig hebt om je doelen te bereiken.
 • Je hebt een stappenplan om jouw ideeën nu eens echt in praktijk te brengen.
 • Je kunt sparren met andere ondernemers die jou inspireren en verder helpen.

 

Praktische informatie:

 • Datum: 20 november 2020 // 27 november 2020 // 8 januari 2021
 • Per datum plek voor beperkt aantal deelnemers i.v.m. de maatregelen vanuit de overheid
 • Tijd: 10.00 – 16.30 uur
 • Locatie: Live in Zwolle (tenzij de maatregelen veranderen, dan is hij online)
 • Investering: 147 euro exclusief btw
" There are no quick wins in business.
It takes years to become an overnight success "

 

Richard Branson

Blaadje