Als je het even niet meer weet

Het succesmonster

1 maart 2021   |   door Annemieke Tissink

De volgende stap zetten in je groei. Van goed naar beter. Vrijheidsondernemen. Van groot naar grootser. Het lijkt zo makkelijk. Er zijn honderden webinars die je laten zien hoe snel de betreffende ondernemer succesvol is geworden, tig e-books met tips die je kunt downloaden op weg naar een miljoen omzet en je bent eigenlijk een no-no als je niet droomt van een leven als digital nomad op het strand in Thailand.

 

Toch kan het soms helemaal niet zo makkelijk voelen. Juist als je voor de buitenwereld al succes hebt opgebouwd. Je zit in een spagaat omdat het bedrijf dat je hebt, helemaal niet meer precies is waar je nou zo blij van wordt. De wereld om je hen denkt dat je het goed voor elkaar hebt. Maar jij vraagt je af hoe je in hemelsnaam door deze fase heen gaat komen… Je bedrijf is een monster van een bedrijf geworden… Wat doe je? Stoppen of doorgaan?

 

Werk vliegt je om de oren

Want natuurlijk weet je zelf ook wel dat er een niveau hoger is. En je weet eigenlijk ook best wel hoe je er kunt komen. Maar toch… alle plannen in je hoofd, blijven plannen. Je bent al blij als je de boel gewoon draaiende kunt houden, want de dagen vliegen voorbij en het werk blijft maar komen. De wereld van een ondernemer met een goed draaiend bedrijf gaat niet altijd over rozen. Dat heb je zelf wel ondervonden. En iedereen zegt dat je blij mag zijn. Maar zo voel jij je niet altijd… Weer een avond met de laptop op de bank. Weer een zondagmiddag in je mailbox verdwaald. Het lijkt alsof het nooit stopt. En dat wil je ook niet, want wat is in hemelsnaam het alternatief.

 

Wel of niet?

Waar je ook staat in je ondernemerschap, je bent zelf verantwoordelijk voor het succes in je bedrijf. Je bent zelf verantwoordelijk voor het wel of niet voldoening eruit halen. Allemaal door de actie die je wel of niet onderneemt. Al lijkt het soms alsof jij jezelf helemaal klem hebt gewerkt, alsnog kun je door het plafond heen breken. Veel klanten met wie ik werk, weten dat ik hier heel sterk in geloof. Je moet jezelf serieus nemen en geen excuses verzinnen, er echt ervoor gaan! Hoe meer verantwoordelijkheid je neemt voor alle aspecten in je leven, hoe meer je leven zal verbeteren.

 

Aan alle kanten druk

Toch is het vaak lastig. Je voelt aan alle kanten druk. Omzet moet binnen blijven komen, klanten rekenen op je werk, je team heeft je nodig. Aan alles voel je: het is tijd voor verandering. Maar hoe dan? Als je geen verantwoordelijkheid durft te nemen in deze fase, kun je nog jaren zo doorgaan. Of eigenlijk niet, want qua energie brandt het langzaam een beetje op.

 

De stap zetten

Het is tijd voor verandering en dat is lastig. Ik merk dat zelf ook in het ondernemerschap. Als ik van plan ben om grote stappen te nemen en echt groot te gaan denken, komen er altijd beren langs op de weg of spoken in mijn hoofd. Als ik daarnaar zou luisteren, was ik allang gestopt met ondernemen. Kijk waar je nu staat en bepaal wat je wilt bereiken. En wat is die allereerst stap de goede richting in? Geef excuses geen kans. Just flipin’ do it.

 

Toegewijd

Als je kijkt naar succesvolle mensen, zowel ondernemers als anderen, zie je dat er een verschil is tussen hen en de rest van de wereld. Misschien zie je meerdere verschillen, maar volgens mij is er één die er bovenuit steekt: succesvolle mensen zijn bereid om verder te gaan dan anderen. Het is die bereidheid die ze verder brengt. Ook hen komt het niet aanwaaien, maar ze zijn echt toegewijd om hun dromen te laten uitkomen. Ook zij staan voor beslissingen die niet mals zijn. Ook zij moeten grenzen aangeven naar klanten, team, familie en vooral ook naar zichzelf.

 

Whatever it takes

John Assaraf zegt hierover: “When you’re interested, you do what’s convenient. When you’re committed, you do whatever it takes.” Hoe zit dat bij jou? Ben jij bereid om oude gedachten en patronen los te laten? Om te stoppen met “maar ik deed het altijd zo, dus hoe kan ik dat nou veranderen”? Wij denken graag met je mee.

 

Wij gaan graag met je in gesprek over jouw doelen en stappen die jij kunt zetten om ze te behalen. Heb je het gevoel dat je in de komende maanden echt eens een grote sprong wil gaan maken, maar weet je niet hoe? Je krijgt van ons tips en inzichten die je meteen kan implementeren, zodat jij weer een boost krijgt om verder te gaan en je bedrijf meteen weer een stapje kan laten groeien.

 

Hoe ziet de sessie eruit?

Omdat het gesprek maar een half uur is, zullen we heel snel de diepte ingaan om tot de kern te komen. Dit doen we door in de beginfase van het gesprek vragen te stellen die het probleem verder zullen verduidelijken. Zo komen we tot de kern van jouw bedrijf. Vanuit daar gaan we kijken wat jij kan doen om je bedrijf te laten groeien. We zullen je enkele adviezen en strategieën geven die je meteen kan gaan toepassen zodra we opgehangen hebben.

 

Wil jij ook één van deze sessies? Klik dan HIER!

" There are no quick wins in business.
It takes years to become an overnight success "

 

Richard Branson

Blaadje