Eigenschap succesvol ondernemen (2)

IN 7 STAPPEN JE DOELEN BEREIKEN

11 november 2019   |   door Annemieke Tissink

Je bent ondernemer en je wilt dus resultaten bereiken met je bedrijf: een x aantal betalende klanten, een bepaalde omzet of een hoeveelheid winst. Veel zelfstandig ondernemers vinden het lastig om die doelen ook echt te halen. Ze hebben wel plannen om die doelen te realiseren, maar van de uitvoer komt vaak bar weinig terecht.

 

Ik spreek veel ondernemers die het moeilijk vinden om hun doelen om te zetten in concrete plannen en acties die ook resultaten opleveren. Ik herken dit, want tot een paar jaar geleden was ik precies zo. Ik werkte heel hard, maakte veel uren en dat leverde best een boterham op, maar nog niet echt de grote groei die ik voor mijn bedrijf voor ogen had. Ik dacht toen: hoe komt het toch dat bepaalde ondernemers heel succesvol zijn in het behalen van hun doelen? Ik ben daar ingedoken en heb ontdekt dat er 7 stappen zijn die jij kunt nemen om al je doelen te halen, zowel zakelijk als privé.

 

Stap 1. Weet wat je wilt bereiken

Wanneer jij jezelf een doel stelt, is het belangrijk om dit doel zo specifiek mogelijk te maken. Einstein zei hierover dat je zo duidelijk moet zijn dat een kind van 6 je feilloos moet begrijpen en het kan doorvertellen aan andere 6 jarige. En die moet het dan ook begrijpen. Dus een doel is niet: Ik wil meer omzet. Een doel wordt dus: Ik heb op 31 december 2019 een omzet van €180.000,-.

 

Stap 2. Schrijf je doel op papier

Een doel dat je niet opschrijft, blijft een wens. Het is dus heel krachtig om je doelen op te schrijven. Dit heeft met onze biologie te maken. Ons onderbewuste werken namelijk op een bijzondere manier. Door je doel op te schrijven ben je bezig met het fysieke schrijven, je hoort het jezelf zeggen in je hoofd en je ziet dat je het opgeschreven. Je onderbewuste weet dat je het doel hebt opgeschreven en weet daarom dat je het kunt bereiken. Wat je kunt bedenken en waar je zelf echt in geloofd, is haalbaar!

 

Stap 3. Stel een deadline

Stel je zelf een deadline. Wanneer heb jij je doel bereikt? Zorg ervoor dat deze deadlines realistisch zijn. Er zijn namelijk geen onrealistische doelen, maar wel onrealistische deadlines.

 

Stap 4. Maak een lijst

Maak een lijst met alles wat jij nodig hebt om je doel te bereiken. Dit is een belangrijke stap, want bij het maken van een lijst kom je erachter dat alle dingen die je moet doen om je doel te bereiken, haalbaar zijn. Dat is belangrijk, want je moet er ook in geloven dat je doel haalbaar is.

 

Stap 5. Maak een plan

Zet de lijst die je bij stap 4 hebt gemaakt om in een plan. Dit is niet anders dan bedenken welke actie je als eerste moet ondernemen, welke als tweede, welke als derde, etc. Dit wordt je checklist. Realiseer je dat een checklist echt een powertool is. Want telkens een taak of actie afstrepen die je hebt gehaald, brengt je een stap dichter bij je doel, waardoor je steeds meer vertrouwen hebt en krijgt dat je doel ook echt gaat halen!

 

Stap 6. Kom direct in actie!

Als je plan hebt, dan is het aan jou om het te gaan uitvoeren. Kom dus in actie. Niet morgen, maar vandaag nog. Het zetten van de eerste stap is vaak het lastigst. Door hem zo snel mogelijk te nemen, zal je merken dat je jouw resultaat sneller zult bereiken.

 

Stap 7. Blijf continu stappen zetten

Voer elke dag een actie uit. Hiermee benut je het momentum principe ten volle. Het principe is erop gericht dat wanneer je dagelijks stappen zet en daar niet mee stopt, je dan ook veel sneller je doel zult behalen. Het wordt een persoonlijke eigenschap. Zet dus dagelijks een stap richting je doel en je zult het sneller bereiken dan je denkt!

Jouw jaarplan voor 2020

Vind je het lastig om die planning te maken? No worries! Dan is 22 november voor jou de dag om hiermee aan de slag te gaan. Want dan geven we de masterclass 2020 – jouw beste ondernemersjaar ooit! Met een groep gelijkgestemde ondernemers ga je die dag werken aan jouw jaarplan voor 2020. Je wordt stap voor stap meegenomen om dit plan voor jouw bedrijf te maken. En het heerlijke is dat je aan het eind van deze dag met een concreet jaarplan naar huis gaat. Een plan dat ervoor zorgt dat je in 2020 een super heldere focus hebt. En dat jij duidelijk hebt waar je aan gaat werken!

 

Eén dag – Eén plan

Eén ding weet ik zeker, 2020 zal jouw beste ondernemersjaar ooit worden. We geven deze masterclass al sinds 2014. En telkens geven we er een nieuwe invulling aan. En veel ondernemers die deze masterclass volgen, halen de doelen die zij tijdens die dag hebben gesteld. En er zijn zelfs een aantal ondernemers die elk jaar terugkomen omdat ze het zo waardevol vinden. Eén dag waarin ze de rest van het komende jaar hebben uitgestippeld.

 

Deze masterclass is voor jou

 • Als je van 2020 je beste ondernemersjaar ooit wilt maken
 • Als je echt durft te kiezen voor wat jij belangrijk vindt
 • Als je ambitie hebt om je bedrijf verder te laten groeien
 • Als je gefocust wilt werken aan de groei van je bedrijf
 • Als je een concrete roadmap wilt hebben voor 2020 voor jouw bedrijf
 • Als je een nog groter impact wilt maken dan je al in 2019 hebt gedaan
 • Als je een keer een plan wilt maken wat echt voor je gaat werken en uitvoerbaar is
 • Als echt een grote stap wilt zetten met je bedrijf in 2020

 

Wat ga je leren tijdens de masterclass?

 • Je weet hoe je jouw doelen kunt bereiken en weet je welke concrete eerste stappen jij al kunt gaan zetten om je doelen te realiseren.
 • Je leert een systeem om in de drukte van je bedrijf bij te houden waar je staat ten opzichte van alle voor jou belangrijke punten, zodat je weet dat je on track bent.
 • Je leert hoe jij regie kunt houden over je doelen en de mate waarin je ze bereikt, zodat je bij onverwachte dingen niet helemaal bij nul hoeft te beginnen, maar gewoon een kleine aanpassing in je plan kunt maken.
 • Je hebt een duidelijke richting voor het nieuwe jaar.
 • Je krijgt enorme focus, zodat je niet meer zo makkelijk wordt afgeleid.
 • Je hebt inzicht in wat je dagelijks kunt doen om je doelen te bereiken.
 • Je weet wat je nodig hebt om je doelen te bereiken.
 • Je hebt een stappenplan om jouw ideeën nu eens echt in praktijk te brengen.
 • Je kunt sparren met andere ondernemers die jou inspireren en verder helpen.

 

Praktische informatie:

 • Datum: 22 november 2019
 • Tijd: 10.00 – 16.30 uur
 • Investering: 147 euro exclusief btw

 

" There are no quick wins in business.
It takes years to become an overnight success "

 

Richard Branson

Blaadje