2021

Je to-do list voor 2021

29 december 2020   |   door Annemieke Tissink

Het nieuwe jaar staat alweer bijna voor de deur. Voor veel mensen werd het ook hoog tijd, want ze waren helemaal klaar met 2020. En ook al hebben we door afgelopen jaar geleerd dat niet alles te plannen is en veel van wat we wilden niet ging, deze periode is voor mij toch ook altijd weer het moment om stil te staan en terug te kijken naar het afgelopen jaar. Wat heb ik bereikt? Wat waren mijn doelen en hoe heb ik hier uitvoering aan gegeven? En natuurlijk kijk ik dan ook nog een keer goed naar wat mijn doelen zijn voor het komende jaar. Hier staan we meestal in november al bij stil, maar we willen er aan het begin van het nieuwe jaar zeker van zijn dat we in de startblokken staan om aan het nieuwe jaar te beginnen.

 

Afgelopen jaar was een bijzonder jaar voor iedereen. Voor ons was het ondanks Corona een jaar met groei en ook in 2021 willen we dit verder voortzetten. We hebben het team uitgebreid en dat geeft ons de mogelijkheid om meer uit het dagelijkse runnen van de business te stappen, zodat we het meeste van onze tijd kunnen besteden aan het creëren en leveren van waarde voor onze volgers en klanten.

 

We gaan ervan uit dat ook jij stil staat bij je doelen voor 2021 en ben benieuwd wat jij het liefst zou willen bereiken. Maar ondanks dat je er vast al veel beeld bij hebt, hebben wij nog enkele succesprincipes die voor jou in het nieuwe jaar het verschil kunnen maken.

 

1 Plan een wekelijkse CEO date met jezelf.

Om ruimte te maken voor jouw groei is het tijd om je CEO rol te omarmen en een wekelijks directeurenoverleg te plannen met jezelf. Bijvoorbeeld elke maandagochtend om 9 uur. Dit is het moment om te bekijken waar de focus ligt voor die week, welke doelen je wilt behalen en wat belangrijke taken zijn. En ondanks het feit dat CEO date klinkt alsof het alleen zakelijk is, ben je ook de CEO van je eigen leven. Dus bekijk ook hoe je privéleven erbij staat en waar je op dat vlak die week aan gaat werken.

 

2 Zorg voor een opgeruimde werkplek

Er zijn veel verschillende meningen over het al dan niet hebben van een opgeruimd bureau als regel voor succes. Creatieve mensen gedijen bij rommelige bureaus, maar studies tonen aan dat een opgeruimder bureau ervoor zorgt dat mensen meer doen wat van hen wordt verwacht. En dus ook wat jij van jezelf verwacht. Want ook in het nieuwe jaar heb je weer zelfdiscipline nodig om je doelen te kunnen realiseren. Het is dus altijd zeer behulpzaam om het jaar te beginnen met een schoon en opgeruimd bureau.

 

3 Houd je contacten bij

Het maakt niet uit hoe je het doet, maar zorg dat je een klantrelatie management systeem (CRM) hebt. Of het nou een Excel file is of een tool op het internet, maar op deze manier houd je jouw relaties in het ook, weet je waar je staat in je verkoopproces, kun je om leads makkelijker opvolgen, kun je in contact blijven met relaties en betere service geven aan jouw klanten.

 

4 Delegeer meer

Maak een lijst met taken die je kunt delegeren en ga op zoek naar iemand die deze taken kan doen. Je hebt een team nodig om je business te laten groeien, meer betaald te krijgen en meer vrije tijd te hebben. Ook als je geen geld hebt om werknemers in dienst te nemen, dan kun je een virtuele assistant inhuren – al is het maar voor een paar uur per week. Voor veel ondernemers voelt dit als een grote stap, maar onthoud, je zou vaker AAN je bedrijf moeten werken, niet vooral IN je bedrijf.

 

5 Maak meer tijd voor marketing

Veel ondernemers hebben niet zoveel met marketing. Ze vinden het lastig en tijdrovend. Ze steken er veel tijd in, maar het levert ze voor hun gevoel weinig op. Toch is het één van de belangrijkste activiteiten in je bedrijf, soms nog belangrijker dan jouw dienstverlening. Je kunt de beste accountant, HR consultant, personal trainer, wedding planner, etc., zijn maar als niemand dit weet, zal je zakelijk nooit zover groeien als je wilt. Zonder marketing blijven jij en jouw bedrijf onzichtbaar. Bepaal de meest effectieve marketingstrategieën voor jou en voeg deze in 2021 toe aan je wekelijks terugkomende takenlijst. Sta daarin ook stil bij veranderingen die hier 2020 aan hebben bijgedragen.

 

6 Laat in 2020 los wat niet werkt

Neem afscheid van zaken die niet meer bij jouw bedrijf en de gewenste uitstraling passen. Of het nu gaat om je logo, een product dat je ooit hebt ontwikkeld of om je website: laat het gaan! Denk niet aan het geld dat het je heeft gekost, kijk of het je nog oplevert waarvoor je het bedoeld hebt. Misschien geldt het ook wel voor sommige klanten in je bedrijf. Klanten die je heel veel tijd kosten en weinig energie geven. Neem er afscheid van.

 

7 Verbeter elke dag iets in je bedrijf

Blijf ook in het nieuwe jaar jezelf en je bedrijf altijd verbeteren. Vraag jezelf elke dag af welke producten, diensten, systemen of procedures er in je bedrijf verbetert kunnen worden. Dit principe is gebaseerd op het werk van Dr. W. Edwards Deming. Hij hielp bekende Japanse bedrijven om een wereldpositie te veroveren op de markt door iedereen in de organisatie te laten streven naar constante verbeteringen. Hierdoor is er altijd momentum voor groei, is er ruimte voor innovatie en voel je jezelf voldaan omdat je altijd vooruitkomt; zakelijk, persoonlijk en financieel.

 

8 Automatiseer en bouw systemen

Kijk naar de taken die je op dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse basis doet. Maak hiervan standaardprocedures die kunnen worden gestroomlijnd, geautomatiseerd of gedelegeerd. Alles in je bedrijf is een systeem. Maar wanneer je dit niet ziet of de systemen niet juist gebruikt, werkt het niet. Dan ben je zelf vooral je belangrijkste systeem en is alles in je bedrijf afhankelijk van jou. Hierdoor werk je jouw groei tegen. Systemen en procedures bieden je de mogelijkheid om niet meer alles zelf te hoeven doen. Je kunt bijvoorbeeld veel van je werk automatiseren, zodat dingen minder tijd kosten. Je productiviteit wordt hierdoor hoger; je organiseert jouw werk immers op een andere manier. Je gaat anders naar jouw bedrijf kijken en kunt jouw bedrijfsgroei op een gezonde manier managen.

 

9 Tolereer geen sh*t meer in je leven

Of het nu gaat om je bedrijf, je privéleven of vriendschappen, we tolereren vaak meer van onszelf dan goed voor ons is. Hierdoor houd je bepaalde dingen die jouw groei belemmeren zelf in stand. Er is een aantal zaken dat je beter niet meer kunt doen: klagen, zeuren, roddelen, overal excuses voor verzinnen. Neem je verantwoordelijkheid en stop hiermee. Natuurlijk is dat niet altijd makkelijk, maar kijk waar je nu staat en bepaal wat je wilt bereiken. Geef duizend procent om er te komen en geef excuses geen kans. Dan neem je echt de verantwoordelijkheid voor je eigen leven en succes.

 

10 Enjoy the ride

Vergeet ook niet om van de weg richting succes te genieten, ook al zijn er soms onverwachte wendingen. Voor sommige mensen is het einddoel het enige dat telt, maar dat zou zonde zijn. Wanneer je ook van de weg naar je einddoel een feestje maakt, kun je ook beter meebewegen op het moment dat het even tegenzit. Volgens de Amerikaanse zakenman Herman Cain stelt plezier je in staat om gemotiveerd te blijven. Dus wanneer je een hobbel tegenkomt op je weg naar succes, blijf dan geloven in je dromen, lach erom en ga weer door! Zo is de kans dat je in 2021 bereikt wat je wilt een stuk groter!

 

DOE DIT OOK IN 2021

Wil jij ook na de vakantie weer verder aan de slag met het creëren van een succesvol bedrijf? Heb je het gevoel dat je nu eindelijk eens een grote sprong moet gaan maken, maar lukt dit niet? Eén ding weet ik zeker, 2021 kan jouw beste ondernemersjaar ooit worden. Met de masterclass 2021: Jouw beste ondernemersjaar zet jij de stappen om je ambitie dichterbij te halen. Eén dag waarin je de rest van het komende jaar hebt uitgestippeld.

 

Deze masterclass is voor jou

 • Als je van 2021 je beste ondernemersjaar ooit wilt maken
 • Als je echt durft te kiezen voor wat jij belangrijk vindt
 • Als je ambitie hebt om je bedrijf verder te laten groeien
 • Als je gefocust wilt werken aan de groei van je bedrijf
 • Als je een concrete roadmap wilt hebben voor 2021 voor jouw bedrijf
 • Als je een nog grotere impact wilt maken dan je alle voorgaande jaren hebt gedaan
 • Als je een keer een plan wilt maken wat echt voor je gaat werken en uitvoerbaar is
 • Als echt een grote stap wilt zetten met je bedrijf in 2021

 

Wat ga je leren tijdens de masterclass?

 • Je weet hoe je jouw doelen kunt bereiken en weet je welke concrete eerste stappen jij al kunt gaan zetten om je doelen te realiseren.
 • Je leert een systeem om in de drukte van je bedrijf bij te houden waar je staat ten opzichte van alle voor jou belangrijke punten, zodat je weet dat je on track bent.
 • Je leert hoe jij regie kunt houden over je doelen en de mate waarin je ze bereikt, zodat je bij onverwachte dingen niet helemaal bij nul hoeft te beginnen, maar gewoon een kleine aanpassing in je plan kunt maken.
 • Je hebt een duidelijke richting voor het nieuwe jaar.
 • Je krijgt enorme focus, zodat je niet meer zo makkelijk wordt afgeleid.
 • Je hebt inzicht in wat je dagelijks kunt doen om je doelen te bereiken.
 • Je weet wat je nodig hebt om je doelen te bereiken.
 • Je hebt een stappenplan om jouw ideeën nu eens echt in praktijk te brengen.
 • Je kunt sparren met andere ondernemers die jou inspireren en verder helpen.

 

Praktische informatie:

 • Datum: 8 januari 2021
 • Per datum plek voor beperkt aantal deelnemers i.v.m. de maatregelen vanuit de overheid
 • Tijd: 10.00 – 16.30 uur
 • Locatie: Online, vanuit je eigen huis
 • Investering: 147 euro exclusief btw
" There are no quick wins in business.
It takes years to become an overnight success "

 

Richard Branson

Blaadje