succesingredienten

Jouw succes ingrediënten 

De stappen naar een bedrijf met èchte ondernemersvrijheid

22 juni 2020   |   door Annemieke Tissink

Je bent een bedrijf begonnen omdat je meer vrijheid wilde, meer keuzes, meer inkomen. Vaak is de realiteit iets heel anders. Je werkt veel, teveel. Meer uren dan je voor je baas ooit zou doen. Het salaris valt een beetje tegen. Het is niet slecht, maar als je kijkt hoeveel je er voor moet doen… Dus minder keuzes en minder vrijheid… wat is er misgegaan?

 

Om een succesvol bedrijf te runnen en meer inkomen en vrijheid te hebben, zijn er verschillende zaken die op orde moeten zijn. Er is een recept dat je kunt volgen om uit te komen op de plek die jij wilt bereiken.

 

1 Het complete plaatje

Je kunt niet een succesvol bedrijf opbouwen als je niet weet wat dat is, hoe dat eruit moet zien en wat je wilt bereiken. Besluit zelf hoe jouw bedrijf eruit moet zien, alleen jij kan bepalen wat voor jou het ideale bedrijf is. Bedenk hoeveel uren je per week/maand wil werken, hoeveel vakantie je wilt nemen ieder jaar. Weet je precies wie de klanten zijn met wie je zou willen werken? En wat voor product of dienst je aan hen wil verkopen? Hoe meer duidelijkheid je hebt, hoe groter de kans is op realisatie. Dit lijkt vrij basic informatie die voor de hand ligt, maar je staat versteld van de hoeveelheid ondernemers die geen idee hebben, die reactief ondernemen en blij zijn met alles wat op hun pad komt, zelfs al verdienen ze er nog geen minimumloon mee.

 

2 Wat zijn de stappen?

Zorg voor een helder plan met daarin alle belangrijke aspecten, met belangrijk bedoel ik datgene wat jij wilt bereiken in je bedrijf, zodat je een structuur hebt. Schrijf het op en zorg dat het zichtbaar is en je het regelmatig kunt doornemen. Dit is belangrijk omdat je tussendoor blijft ontwikkelen en groeien en je plan doet dit dus ook. Niets is statisch in je bedrijf. Als iets goed gaat, kijk dan of je dit vaker kunt doen. Als iets je geen of te weinig resultaat oplevert, kijk dan of je het wel moet blijven doen. Dit klinkt wederom eenvoudig, maar het is een basis die veel ondernemers niet hebben. Ze kunnen uren, werken en soms maanden bezig zijn met zaken die veel tijd kosten en geen geld opleveren.

 

3 De kracht van herhaling

Zorg voor consistente actie, omdat zonder regelmatig en consistent actie ondernemen je bedrijf niet zelf kan groeien. Volg je plan en strategie tot je jouw doelen bereikt. Het vraagt erom dat jij een goede fundatie legt waar je op kunt blijven bouwen in je bedrijf. Als je dit niet voor elkaar hebt, kom dan niet met excuses, of een hele rits met redenen waarom je geen actie hebt ondernomen om je doelen te bereiken. Hoe groter jouw actieradius hoe meer resultaat, dus ga aan de slag en zie wat je allemaal bereikt.

 

4 Volop focus

Laat je niet afleiden. Je hebt je plan voor elkaar en de strategie bedacht om je doelen te bereiken. Blijf in actie tot je resultaten ziet. Als je eenmaal in dit stadium bent beland, dan is het makkelijker om bij te sturen als dat nodig blijkt. Vaak geven mensen te snel op en starten ze met iets nieuws, zonder dat ze weten waarom het niet lukte of wat de consequentie van hun verandering was. Alles wat hoopvoller lijkt, is een beter idee dan waar ze nu inzitten. Het zijn net eekhoorns die overal nootjes (kansen) zien. Ze rennen alle kanten op zonder dat ze echt iets bereiken. Te weinig resultaat is geen reden om steeds opnieuw het wiel uit te vinden. Dit verwart niet alleen jezelf, maar ook je potentiële klanten. Pas je koers aan, maar blijf op pad richting je doel.

 

5 Vraag om hulp

Het is erg moeilijk om in je eentje een succesvol bedrijf op te bouwen. Omring jezelf dus met mensen die je helpen te ontwikkelen, die je bijsturen en aanmoedigen als je het nodig hebt. Je hebt mensen nodig die je accountable houden. Ze zeggen wel eens dat je het product bent van de vijf mensen met wie je het meeste tijd doorbrengt. Dus bedenk eens, ondersteunen die mensen jou? Juichen ze je toe of houden ze je tegen? Je helpt elkaar omhoog naar meer succes, dus zoek de mensen op die jou hierin ondersteunen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, van je aansluiten bij een mastermind groep, tot een buddy zoeken of een coach of mentor zoeken die het beste in jou naar boven haalt.

 

Samen doen?

Wil jij vandaag weer verder aan de slag met het creëren van een succesvol bedrijf? Heb je het gevoel dat je nu eindelijk eens een grote sprong moet gaan maken, maar lukt dit niet? Daarom doen we strategische gesprekken; persoonlijke sessies waarin we kijken waar de kern van je uitdagingen liggen. Je krijgt van ons tips en inzichten die je meteen kan implementeren, zodat jij weer een boost krijgt om verder te gaan en je bedrijf meteen weer een stapje kan laten groeien.

 

Een gebrek aan helderheid en focus is wat ondernemers het meest weerhoudt om succes en resultaten te bereiken. Wij gaan graag vrijblijvend met je in gesprek over jouw doelen en de volgende stappen die jij kunt zetten met je bedrijf. We kijken naar wat er goed gaat in je bedrijf, waar kansen liggen voor groei en verbetering en hoe je dit kunt realiseren.

 

Voel je welkom voor 45 minuten onverdeelde aandacht voor jou, je dromen en groei van je bedrijf. Het gesprek vindt plaats per telefoon. Samen maken we helder waar je precies tegen aan loopt en wat er mag veranderen om meer te bereiken met je bedrijf. Ook delen we hoe we je het beste kunnen helpen groeien als je het niet alleen wilt doen.

 

Wil jij ook in aanmerking komen voor één van deze sessies? Vul dan onderstaand formulier in. Daarna maken we een afspraak met je.

Erken de ander altijd voor zijn kwaliteiten en bedrage aan het succes. Succes is teamwork. Je hebt altijd anderen nodig om succesvol te kunnen zijn. Door anderen te erkennen, groeien ze. Dit doet enorm veel voor de groei van jezelf, maar ook van de ander en je bedrijf.

1 Startend bedrijf laten groeien - 2 Lopend bedrijf naar next level - 3 Opschalen en leiderschap als eigenaar
dit veld niet invullen s.v.p.
" There are no quick wins in business.
It takes years to become an overnight success "

 

Richard Branson

Blaadje