Artikel

Maak jezelf misbaar

24 februari 2020   |   door Annemieke Tissink

Wanneer je als ondernemer van de ‘bouwfase’ in de ‘groeifase’ komt, kan het al snel heel erg druk worden. Je agenda zit bijna of helemaal vol met afspraken en je begint jezelf af te vragen hoe lang je het op deze manier nog vol gaat houden. Je kijkt naar de komende maanden en realiseert je dat je waarschijnlijk niet veel meer uren op een dag kunt werken… Toch wil je blijven groeien en meer klanten kunnen aantrekken dan nu het geval is, maar hoe?

 

Als je op dit punt beland, voel je je vaak overweldigd en het is lastig om licht te zien aan het einde van de tunnel. Hoewel je het zou willen, kun je op deze manier niet meer geld verdienen. Jouw tijd is namelijk gewoon op… Dit is het moment waarop veel ondernemers overwegen om te stoppen met hun bedrijf en iets heel anders te gaan doen. Zonde!

 

Klaar voor je team?

Anderen blijven een aantal jaren doorgaan in dit tempo zonder dat er ruimte komt voor groei en met dezelfde drukte in hun agenda. Ze willen geen personeel in dienst en denken daarom dat er geen andere mogelijkheden zijn. Daarom willen we vandaag meer informatie delen over de manier waarop je bedrijf kan blijven groeien doordat je gaat werken aan uitbreiding van je bedrijf door middel van een team. Of je nu consultant, coach, fotograaf bent, als je alles in je bedrijf zelf doet kom je nu op het moment waar het handig is om andere mensen in je bedrijf te halen en hen te trainen om te werken op de manier waarop jij werkt, volgens jouw standaarden en principes.

 

Mindset voor groei

Eén van de dingen die ondernemers vaak het meest in de weg zit op dit punt is hun mindset. Ze hebben namelijk last van het ‘mensen willen alleen maar werken met mij’ gevoel. Die gedachte gaat je nooit echt verder brengen. Wij hebben het binnen de Puurst vaak makkelijk, omdat we met z’n tweeën zijn en we het inhoudelijke werk goed kunnen verdelen. Daarnaast hebben we meerdere mensen in ons team die ons met allerlei dingen ondersteunen. Maar ook bij onze klanten zien we dat het echt loont om meer mensen in je bedrijf te halen!

 

Het draait niet om jou

Dat betekent wel dat je bedrijf niet alleen meer draait om jou… Misschien is je website nu helemaal gericht op jou als ondernemer en is het tijd om je dienstverlening anders te gaan verpakken en aan te bieden. Wij zijn bij Puurst vaak een part-time business partner voor onze klanten en begeleiden ze in het delegeren van taken en het uitbreiden van hun bedrijf.

 

Onmisbaar?

Het is namelijk tijd om te zorgen dat jij niet onmisbaar bent in je bedrijf. Maak voor jezelf eens een lijst van alle zaken die je kunt uitbesteden of delegeren aan iemand anders; zaken waar je niet goed in bent, zaken waarvan je niet precies weet hoe het werkt, zaken waar je geen tijd meer voor hebt en alles wat buiten jouw unieke talenten ligt.

 

Wil je hierover eens sparren? Meld je dan aan voor een gratis strategische sessie!
Wij denken graag met je mee over de stappen die jij kunt zetten hierin.

" There are no quick wins in business.
It takes years to become an overnight success "

 

Richard Branson

Blaadje