vakantiemodus

Motivatie om op te starten na de vakantie

Omdat de vakantiemodus voor veel ondernemers soms nog wel heel lang blijft hangen

24  augustus 2020   |   door Annemieke Tissink

Dat was fijn, even helemaal niets doen. Lekker weg, eindelijk tijd om echt te genieten van je gezin. Lekker samen. Maar aan alles komt een einde en dus ook aan je vakantie. En nu het normale leven weer begonnen is, zit jij achter je computer met een kop koffie en denk je: “Hoe gaan we van start? Waar was ik ook alweer gebleven? Het is nog zulk lekker weer, nu nog maar even van genieten…” En voor je het weet is de dag alweer voorbij. We hebben veel klanten gehoord die er wel weken last van hadden en ook op Instagram vliegen de berichten erover je om de oren. Van mensen die nog zo lekker in de vakantiemodus zaten, dat ze er nog liever in bleven.  

 

Maar goed, op een gegeven moment kun je er niet meer onderuit want alles begint weer. Werk, afspraken, dingen maken, bedenken, kinderen, sporten, etc, etc. En hoe kom je dan uit die vakantiemodus? Hieronder een aantal tips om je mindset te veranderen en in actie te komen. Geschreven terwijl nog midden in onze vakantie in Italië zitten, dat dan weer wel 😉

 

Laat je niet afleiden

Een frisse start na de vakantie begint met focus aanbrengen. Maar om daarmee te beginnen moeten de basisvoorwaarden ook al in orde zijn. Daarom is het belangrijk dat je je niet laat afleiden. Dus zorg ervoor dat je op een plek zit waar je niet afgeleid kan worden. Een plek waar je dus niet de was ziet liggen, een plek waar je kinderen jou niet kunnen storen. Nee, echt een plek waar je vol concentratie en focus kan starten.

 

Reframe je start

Wattes? Reframe! Dit is een bekende term in NLP en hij wordt ook veel in de politiek gebruikt. Het reframen van iets is letterlijk het anders bekijken. Dus je kunt er tegenop zien dat je weer moet starten en dat je geen zin hebt. Dat het nog zo lekker is om even te luieren en dat mensen het toch niet merken als je nog wat langer afwezig bent. Dat kan. Maar, je kunt het dus ook reframen! Dan kan dezelfde plaatje er als volgt uit zien. “Ja, super! Het gaat allemaal weer beginnen. Ik heb er heel veel zin in. De komende maanden worden echt heel gaaf. Er ligt zoveel op me te wachten… Er zijn zoveel kansen! Ik weet even niet waar ik moet beginnen, maar ik ga me laten verrassen.” Beide zienswijzen zijn waar. En het is aan jou waar je voor kiest…

 

Reconnect met je missie

Ondernemen gaat niet alleen maar over jou. Je bedrijf gaat vooral over iemand anders… Misschien sta je er niet altijd bij stil, maar alles wat je doet gaat over de mensen die jij verder wilt helpen. Jouw bestaande klanten en je nieuwe klanten! Dus neem aan het begin van je (eerste) werkdag even de tijd om weer in te tunen op je missie en op die klanten. Denk eens na over wat jij deze wereld wilt geven. En dat kan je heel groots maken door te kijken naar hoe je jezelf ziet over een aantal jaar, maar je kunt het ook heel klein houden. Denk bijvoorbeeld aan die ene klant waar jij het verschil voor wilt maken. Dat maakt opstarten ineens een stuk makkelijker. En leuker! Want die klant zit op je te wachten…

 

Doelstelling check

Elke ondernemer die zichzelf serieus neemt stelt doelen. En jij bent zo’n ondernemer, jij hebt dus voor je bedrijf en voor jezelf doelen gesteld. Pak die doelen er weer eens bij. Je hebt nog enkele maanden te gaan voor het einde van het jaar. Zit je nog op koers? Wat niet helpt om ze te halen is op vakantie blijven in je hoofd. Het is tijd voor actie zodat je er dichterbij komt. Denk daar even goed over na, wat kan je doen om sneller je doelen te realiseren. Wat moet je extra doen? Wat ga je niet meer doen? Wat ga je juist meer van doen?

 

Your planning will set you free

Kijk naar je agenda voor de komende week, maand en maanden tot aan het einde van het jaar. Wat staat er allemaal op het programma? En klopt dat nog. Ook in combinatie met je doelen? Maak die planning voor de komende weken, maand en maanden. Zodat je een duidelijke focus hebt op waar je naartoe gaat.

 

Twijfel niet, maar heb zelfvertrouwen

Misschien lijkt het allemaal best veel wat je te doen staat. En misschien zie je er ook wel een beetje tegenop… Twijfel dan niet aan jezelf, maar ga er met zelfvertrouwen voor! Je hebt natuurlijk voor hetere vuren gestaan. Jij kan dit ook. En focus je niet op de hele bult met werk, maar ga stap voor stap vooruit. Ga voor de spiegel staan, kijk je zelf diep in de ogen. En zeg meer dan 20 keer hardop tegen jezelf dat jij dit kan. Want jij kan dit ook. En hoe meer zelfvertrouwen je daarin hebt, hoe aantrekkelijker je bent voor je omgeving. En daarmee wordt het makkelijker voor je…

 

Nog steviger in je schoenen staan?

Hoe ga je om met al die stemmetjes die je toch steeds weer aan het twijfelen brengen? Die ervoor zorgen dat je onvoldoende in actie komt. Die ervoor zorgen dat je onvoldoende zichtbaar bent waardoor jouw potentiële klanten je niet kunnen vinden. Daarom doen we strategische gesprekken; persoonlijke sessies waarin we kijken waar de kern van je uitdagingen liggen. Je krijgt van ons tips en inzichten die je meteen kan implementeren, zodat jij weer een boost krijgt om verder te gaan en je bedrijf meteen weer een stapje kan laten groeien.

 

Een gebrek aan helderheid en focus is wat ondernemers het meest weerhoudt om succes en resultaten te bereiken. Wij gaan graag vrijblijvend met je in gesprek over jouw doelen en de volgende stappen die jij kunt zetten met je bedrijf. We kijken naar wat er goed gaat in je bedrijf, waar kansen liggen voor groei en verbetering en hoe je dit kunt realiseren.

 

Voel je welkom voor 45 minuten onverdeelde aandacht voor jou, je dromen en groei van je bedrijf. Het gesprek vindt plaats per telefoon. Samen maken we helder waar je precies tegen aan loopt en wat er mag veranderen om meer te bereiken met je bedrijf. Ook delen we hoe we je het beste kunnen helpen groeien als je het niet alleen wilt doen.

 

Wil jij ook in aanmerking komen voor één van deze sessies? Vul dan onderstaand formulier in. Daarna maken we een afspraak met je.

1 Startend bedrijf laten groeien - 2 Lopend bedrijf naar next level - 3 Opschalen en leiderschap als eigenaar
dit veld niet invullen s.v.p.
" There are no quick wins in business.
It takes years to become an overnight success "

 

Richard Branson

Blaadje