strategie

Omgaan met onzekerheid door strategisch denken

15 februari 2021   |   door Annemieke Tissink

Onzekerheid is voor veel ondernemers iets dat erbij hoort. Je bent ondernemer als je voor eigen rekening en risico opereert en daarin is zekerheid eerder uitzondering dan regel. Toch breekt onzekerheid inmiddels veel ondernemers op. Veel plannen die ze bedenken worden vooruitgeschoven of zelfs gecanceld. 2021 leek hoopgevend, maar het blijven gekke tijden.

 

Hoe kun je hiermee omgaan? Hoe kun je continu blijven bijsturen in je plannen? Hoe kun je doelen stellen als het nog steeds redelijk onzeker is hoe dit jaar eruit gaat zien? Vaccinaties kunnen zorgen voor verandering in maatregelen, maar dat loopt natuurlijk ook niet helemaal zoals gepland.

 

Het kan zijn je het spannend vindt, dat je steeds twijfelt aan wat het betekent als dit nog langer doorgaat voor jou, je gezin en je bedrijf. Of probeer je gewoon de beste beslissingen te nemen, zonder de zekerheid dat die plannen zullen uitkomen. De enige remedie tegen angst en onzekerheid is actie. Door enkele Wat als-scenario’s uit te denken en acties in te plannen, ga jij je veel beter voelen over je situatie. Het levert je misschien al zelfs wat Ah-ha-momenten op!

 

Bekijk hieronder de video om je hierbij te helpen!

" There are no quick wins in business.
It takes years to become an overnight success "

 

Richard Branson

Blaadje