Oneindig veel geld verdienen

1 april 2019   |   door Annemieke Tissink

Wat verdien jij? Ik ga het vandaag hebben over de hete brij, datgene waar met name zelfstandig professionals het minder makkelijk over hebben: geld. Vaak hoor ik ze vertellen dat ze ondernemen omdat ze veel mensen willen helpen, omdat ze de vrijheid willen ervaren van werken zonder baas, dat ze zichzelf willen ontwikkelen en hun creativiteit optimaal willen inzetten. Allemaal heel nobel, maar er moet ook brood op de plank komen. Ondernemen draait ook om omzet en beter nog: om winst!

 

Maar daar hebben we het liever niet over. Want Nederlanders en geld: het blijft een moeilijke combinatie. We vermijden het gesprek erover vrijwel altijd. Op verjaardagen, met collega-ondernemers. Hoeveel omzet maak je? Wat betaal je jezelf uit? Het zijn voor veel van hen ongemakkelijk vragen.

 

Verborgen armoede

En dat is precies het probleem. Omdat we het er niet over hebben, zien we ook niet waar de problemen liggen en hoe de realiteit echt is. De meeste ondernemers zullen financieel altijd blijven worstelen. 2% is enorm succesvol, de volgende 8% verdient er veel geld mee, de volgende 10% kan er prima van leven en de onderkant 80% blijft jarenlang worstelen met amper een cent op de bankrekening. Het armoedefonds zegt zelfs: “Zzp’ers zijn het meest kwetsbaar voor armoede”.  Deze “onderste 80%” is niet minder goed in hun vak dan de top. Sterker nog, het kan maar zo zijn dat een groot gedeelte ervan beter is dan de top 20%… Toch krijgen ze het niet voor elkaar om voldoende opdrachten en klanten binnen te halen. 80% blijft dus worstelen. Laat dit even op je inwerken…

 

Oneindige geldstroom

Ik moet je zeggen: als ik deze aantallen zie, dan vind ik dit schokkend. Want wil je een beetje groeien en echt je missie realiseren met je bedrijf, dan zal je toch zeker boven de die ton moeten verdienen. Sterker nog: ik geloof erin dat je moet gaan voor oneindig veel geld. Als je dat hardop zegt, word je echter vaak met een scheef gezicht aangekeken… Ik vind dat we de cultuur rondom geld moeten veranderen. Geld is namelijk niet vies. Sterker nog, geld is ongelooflijk fijn. Geld is zelfs essentieel! Het is de zuurstof van je bedrijf. En daarom moet je voor oneindig veel geld gaan. Nee, je hoeft niet “The Wolf of Wallstreet” te zijn. Wees integer. Maar ga wel voor verkoop. Elke dag wil je weer als doel hebben om je bedrijf te laten groeien. Elke dag je klantenkring verder uitbreiden. Waarom? Heel erg simpel: omdat je pas dan echt een verschil kan maken. Sowieso in het leven van je klanten. Die help je doordat je met ze aan de slag gaat. En voor jezelf. Want als je steeds blijft struggelen met net voldoende inkomen en meestal net te weinig, dan leef jij je missie niet.

 

Potentieel voor grootsheid

Jij bent geboren om echt een verschil te maken. Je hebt kwaliteiten die nu nog onvoldoende benut worden. Kijk eens eerlijk naar jezelf: benut jij nu jouw potentieel? Het niet benutten van je potentieel is echt zonde. Je hoort dan bij de grootste groep werknemers… Onderzoek van Gallup toont aan dat 85% van de mensen die in loondienst zijn niet tevreden zijn met hun baan, met als belangrijkste reden dat ze hun potentieel niet benutten… Vind je gek dat er zoveel burn-outs zijn.

 

Leef je visie, met de juiste mentaliteit

Maar goed, jij bent geen werknemer. Jij bent ondernemer, dus jij hebt ervoor gekozen om het verschil te maken. Om ervoor te gaan. Om echt impact te maken en je fingerprint achter te laten. Je dromen zijn groot. Ik hoorde laatste een mooie uitspraak van Eelco de Boer. Hij zei: “Veel ondernemers hebben een Champagne visie, maar een bier mentaliteit.” Tijd dus om je standaard te verhogen. Geen paniek. Jij kunt dit namelijk. Het is tijd om op te staan, je mindset te veranderen. Dat begint met jezelf toestemming te geven om oneindig veel geld te gaan verdienen.

 

Wees het voorbeeld

Bedenk eens wat een enorm verschil jij kan maken voor je klanten als je meer gaat verdienen. Maar ook voor je gezin. Wat voor moeder of vader kan je dan echt voor je kinderen zijn. Wat voor voorbeeld kun je voor hen zijn? Wat zou het doen met je eigenwaarde als je 10, 100 of 1000 keer zoveel zou verdienen als je nu doet? En wat voor effect zou dat hebben op de waarde die jij levert voor je klanten? Zou jij deze stap willen zetten? Ervoor gaan en je niet meer laten tegenhouden door anderen of gedachten van jezelf? Sluit je dan aan bij een groep ondernemers die hier op 17 mei mee aan de slag gaan tijdens de masterclass Geld: Zuurstof voor je bedrijf.

Wat ga je leren tijdens deze masterclass?

  • Dat geld er altijd is
  • Dat het niet draait om geld, maar eigenlijk om heel iets anders (dit begrijpen alle rijke der aarde en jij straks ook!)
  • Hoe je slimmer met geld omgaat
  • Hoe jij jouw geldmindset zo kan inzetten dat die voor je gaat werken
  • Je leert meerdere strategieën die je geld opleveren (en die liggen vooral buiten je bedrijf)
  • Hoe je meer stabiliteit en een gestructureerde groei in je bedrijf creëert
  • Hoe je een positieve cashflow in je bedrijf creëert die ervoor zorgt dat je altijd je rekening op tijd kan betalen en vooral je zelf als eerste
  • Hoe je een plan opstelt om je dromen te realiseren, ook al zijn deze heel kostbaar
  • Hoe je een betere geldmanager wordt

Praktische informatie:

We beginnen om 10.15 uur. De inloop is om 9.45 uur. Dan verwelkomen we je graag aan boord met een kop heerlijke koffie, thee of een heerlijk cappuccino met iets lekkers daarbij. We gaan door tot 16:00 uur. Daarna is er een borrel en gelegenheid om te netwerken met de andere ondernemers tot 17:00 uur.

 

Locatie:

Op een van de mooiste plekken in Zwolle, namelijk op het schip de MS de Ooster Schelde. We gaan niet varen, maar blijven de hele dag gewoon liggen aan de Pannekoekendijk 10.

 

Investering:

Je kunt deelnemen aan deze geheel verzorgde dag voor slechts 197 euro exclusief btw.

kat-yukawa-754726-unsplash

Wil je gratis ons magazine ontvangen?

Iedere week publiceren we een online magazine, boordevol inspirerende artikelen, podcasts, interviews en tips.

We gaan vanzelfsprekend zorgvuldig om met je gegevens. Voortaan sturen we je wekelijks gratis tips en inspiratie om je bedrijf te laten groeien. Voor meer info bekijk de privacyverklaring .

" There are no quick wins in business.
It takes years to become an overnight success "

 

Richard Branson

Blaadje