Show me the money

8 april 2019   |   door Annemieke Tissink

“SHOW ME THE MONEY, SHOW ME THE MONEY! SHOW ME THE MONEY!  – “Een legendarisch moment in de film Jerry McQuire. Tom Cruise speelt daarin een sportagent die naar aanleiding van een eerlijke visie op zijn branche eruit wordt gezet bij de agency waar hij werkt. En dan begint voor Jerry het kat en muis spel om zoveel mogelijk van de sporters die hij vertegenwoordigd mee te nemen. Eén van die sporters is de American Football speler, Tod Tidwell, gespeeld door Cuba Goodman Jr. Hij wil wel met hem mee, maar niet zomaar. Hij gaat met hem mee, maar onder voorwaarde dat hij deze magische woorden uitspreekt “Show me the money!”. En het is awkward voor Jerry McQuire om dit te doen. In het begin zegt het nog zachtjes, maar daar neemt Tod Tidwell geen genoegen mee. Hij moet het echt uit schreeuwen. En er komt een punt in deze scene, dat Jerry McGuire dit ook doet omdat ‘ie zo wanhopig, terwijl al zijn oud collega’s dit horen. En omdat hij dit doet en zo uit z’n comfortzone gaat besluit Tod Tidwell met hem mee te gaan!

 

‘Wat heeft dit met ondernemen te maken’ vraag je jezelf misschien af. Het antwoord is alles. Deze scene laat precies zien wat er nodig is om te groeien met je bedrijf. Dit is vaak heel ongemakkelijk: je moet uit je comfortzone, maar juist daardoor komt de groei. En als het niet enigszins schuurt, neem je genoegen met comfort. En comfort is volgens topondernemer Grant Cardone killing, want daar wordt je lui van. Dus in de actie blijven, ook al is het spannend.

 

Laat het schuren

Want ondernemen is letterlijk aan de bak gaan, you have to do the work. En dat vinden we niet altijd fijn. We gaan liever inhoudelijk aan de slag. Ons product verbeteren, je website nog beter maken. En als we daar niet aan werken, vinden we wel dat we nog bepaalde kennis op moeten doen die er echt voor zorgen dat er meer klanten komen. En voor je het weet heb je je weer ingeschreven voor een opleiding.

 

Maar als je eerlijk naar jezelf kijkt weet je dat dit niet zo is. Dat een beter product, nieuwe kennis en een net andere website niet gaan bijdragen. Je weet dat je meer succes hebt als je naar buiten gaat en mensen spreekt. Dit kan letterlijk face to face zijn, door naar een bijeenkomst te gaan waar je potentiële klanten zitten. Of gewoon de telefoon pakken en iemand te bellen.

 

Doe elke dag iets ongemakkelijks

‘Hoe kan ik snel m’n omzet laten groeien?’ Dat wordt mij regelmatig gevraagd. Het antwoord is heel simpel, doe elke dag iets wat je ongemakkelijk vindt. Bel iemand die je eigenlijk niet durft te bellen. Spreek iemand aan waarvan je weet dat die je verder kan helpen, maar waarvan je dat wel spannend vindt. Stuur een mail om te vragen om een afspraak. Stuur een LinkedIn bericht naar iemand die je al heel lang niet gesproken hebt, maar die mogelijk wel een potentiële klant is. Just do it!

 

Ongemakkelijk = vrijheid

We willen het vaak vooral allemaal op de makkelijk manier. Het liefst willen we een pil die ervoor zorgt dat we zo aantrekkelijk worden voor onze klanten dat ze vanzelf naar ons toe komen. Maar die is nog niet uitgevonden. Dus tot die tijd moet je gewoon aan de bak. En het fijne daarvan is dat je zelf de regie hebt. Als je dus elke dag iets ongemakkelijks doet, zal je meer succes hebben. En als je meer succes hebt, heb je ook meer omzet en dus meer geld. En daardoor krijg je vanzelf die vrijheid die jij als ondernemer zo graag wilt. Ongemakkelijk staat dus gelijk aan vrijheid.

 

Geld geeft rust

En hoe meer geld je verdient en winst maakt, hoe meer rust je in je leven ervaart. En als jij relaxed kan ondernemer, word je heel aantrekkelijk voor je potentiële klanten. En hiermee creëer je letterlijk die vicieuze naar boven. En dat is wat je wilt.

 

Die rust is ook voor jou

Wil je ook dat je meer geld krijgt in je bedrijf?  En dat je daarmee de rust krijgt die je nodig hebt relaxed te kunnen ondernemen? Kom dan naar de Masterclass Geld – de zuurstof van je bedrijf.

Wat ga je leren tijdens deze masterclass?

  • Dat geld er altijd is
  • Dat het niet draait om geld, maar eigenlijk om heel iets anders (dit begrijpen alle rijke der aarde en jij straks ook!)
  • Hoe je slimmer met geld omgaat
  • Hoe jij jouw geldmindset zo kan inzetten dat die voor je gaat werken
  • Je leert meerdere strategieën die je geld opleveren (en die liggen vooral buiten je bedrijf)
  • Hoe je meer stabiliteit en een gestructureerde groei in je bedrijf creëert
  • Hoe je een positieve cashflow in je bedrijf creëert die ervoor zorgt dat je altijd je rekening op tijd kan betalen en vooral je zelf als eerste
  • Hoe je een plan opstelt om je dromen te realiseren, ook al zijn deze heel kostbaar
  • Hoe je een betere geldmanager wordt

Praktische informatie:

We beginnen om 10.15 uur. De inloop is om 9.45 uur. Dan verwelkomen we je graag aan boord met een kop heerlijke koffie, thee of een heerlijk cappuccino met iets lekkers daarbij. We gaan door tot 16:00 uur. Daarna is er een borrel en gelegenheid om te netwerken met de andere ondernemers tot 17:00 uur.

 

Locatie:

Op een van de mooiste plekken in Zwolle, namelijk op het schip de MS de Ooster Schelde. We gaan niet varen, maar blijven de hele dag gewoon liggen aan de Pannekoekendijk 10.

 

Investering:

Je kunt deelnemen aan deze geheel verzorgde dag voor slechts 197 euro exclusief btw.

Wil je gratis ons magazine ontvangen?

Iedere week publiceren we een online magazine, boordevol inspirerende artikelen, podcasts, interviews en tips.

We gaan vanzelfsprekend zorgvuldig om met je gegevens. Voortaan sturen we je wekelijks gratis tips en inspiratie om je bedrijf te laten groeien. Voor meer info bekijk de privacyverklaring .

" There are no quick wins in business.
It takes years to become an overnight success "

 

Richard Branson

Blaadje