Artikel stress van succes

Stress door het succes

En andere mythen om niet in actie te komen

27  juli 2020   |   door Annemieke Tissink

De afgelopen maanden waren voor veel mensen een uitdaging. Veel mensen bevroren door de spanning en ik hoorde veel belemmerende overtuigingen. De een na de ander gaf aan dat er angsten waren die ervoor zorgden dat ze niet in actie kwamen, geen klanten durfden te werven, etc. Allemaal zaken die omzet kosten! En ook nog eens onnodig, want angst is een mythe en die moet je ontkrachten!

 

Angst is een raar fenomeen. Het is je inleven in iets dat ooit zou kunnen gebeuren in de toekomst… Vaak gebeurt het niet eens, maar maken we onszelf helemaal gek door alle gedachten. Je geest wil je beschermen tegen gevaar, dat is zijn taak. Maar vaak blijft het bij alleen die wilde scenario’s in je hoofd en valt de realiteit mee. In de vijf ondernemingen waarbij ik tot nu toe betrokken was, liep ik ook regelmatig tegen angst aan. En eigenlijk heeft iedere ondernemer wel eens last van angst. Je gaat voor het eerst naar die nieuwe opdrachtgever over wie je veel nare verhalen hebt gehoord, je wilt die ene klant binnenhalen maar weet dat er nog drie andere ondernemers in de race zijn, allemaal situaties waarin angst een rol kan spelen. Maar wat als je angst zo groot is dat het je geld kost? Hieronder bespreek ik drie veelvoorkomende mythes vanuit angst die jouw omzet kunnen dwarsbomen.

 

MYTHE 1: AFWIJZING KUN JE MAAR BETER VOORKOMEN

In de eerste jaren van het ondernemerschap was ik erg bang om nee te horen als ik een aanbod deed. Als ik dacht dat mensen wel eens nee zouden kunnen zeggen, dan deed ik gewoon geen aanbod. Echt het domste dat je kunt doen! Ook de meest succesvolle en rijke ondernemers hebben last van onzekerheid maar zij gaan door, no matter what. Het verschil zit dus vooral in de manier waarop je met jouw angst omgaat. Natuurlijk kun je nee krijgen als je een aanbod doet, maar als je geen aanbod doet ontneem je jouw potentiële klant de kans om te groeien, dat wil je toch niet? Dus mocht jij bang zijn voor afwijzing: als je geen aanbod durft te doen, dan wijs je eigenlijk jouw klant af. Je geeft hem of haar geen gelegenheid om met jou aan de slag te gaan. Dus: ga er voor en laat je klant groeien!

 

MYTHE 2: HELP, SUCCES BETEKENT STRESS

De angst voor succes is veelvoorkomend. Misschien denk je: hoezo, angst voor succes, ik zou juist wel wat meer succes willen! Maar het idee dat je heel snel zou kunnen groeien is voor veel ondernemers een reden om klein en onzichtbaar te blijven, al zullen ze het niet snel toegeven. Misschien ben je bang dat je veel stress hebt, dat je geen tijd zal hebben voor je familie of je vrienden en bang dat je altijd aan het werk moet zijn. Ik sprak laatst een klant die aangaf dat ze bang was dat ze ineens fulltime zou moeten werken terwijl ze graag veel thuis wilde zijn voor haar kinderen. Als ze succesvol zou worden kon dit niet meer en dus bleef ze liever onzichtbaar. Vergeet niet: als ondernemer ben jij de baas over jouw tijd en de manier waarop je jouw werk indeelt, dus ook wanneer het drukker wordt heb jij de regie.

 

MYTHE 3: IK MAG GEEN NEE ZEGGEN TEGEN EEN OPDRACHT

In het begin was ik blij met iedere opdracht die langskwam. Tenminste, dat zei ik tegen mezelf. Het was absoluut niet de waarheid. Sommige klussen kostte me enorm veel tijd en brachten weinig op. Ik was soms weken met een opdracht bezig die ik vreselijk vond! Doordat ik er veel tijd mee kwijt was had ik minder oog voor andere opdrachten die ik mogelijk zou kunnen doen en liep ik omzet mis. Pas later heb ik geleerd dat je gewoon nee kunt zeggen tegen opdrachten die je niet leuk vind of tegen klanten die niet bij je passen. Je helpt jezelf en de klant ermee. Jij kunt je richten op de opdrachten waar je het geld krijgt dat je verdient en de klant zoekt iemand anders die hem veel beter kan helpen.

 

DE KOSTEN VAN JE ANGST

Het verschil tussen angstige ondernemers die succesvol zijn en angstige ondernemers die het niet redden is de wil om door te gaan ondanks het gevoel van angst. Je moet door angst heen om te kunnen groeien met je bedrijf. Bedenk maar eens wat jij zou kunnen mislopen wanneer je dit niet doet: 

  • Genoegen nemen met waar je nu bent, in plaats van doorgroeien en je potentie vervullen
  • Lagere eigenwaarde en gebrek aan zelfvertrouwen
  • Je minderwaardig voelen ten opzichte van anderen
  • Je niet goed genoeg of niet slim genoeg voelen
  • Onvervulde dromen en doelen
  • Minder geluk en plezier
  • Niet ‘eruit halen wat erin zit’

 

SAMEN HIEROVER SPARREN?

Wil jij verder aan de slag met het creëren van een succesvol bedrijf? Heb je het gevoel dat je nu eindelijk eens een grote sprong moet gaan maken, maar lukt dit niet? Daarom doen we strategische gesprekken; persoonlijke sessies waarin we kijken waar de kern van je uitdagingen liggen. Je krijgt van ons tips en inzichten die je meteen kan implementeren, zodat jij weer een boost krijgt om verder te gaan en je bedrijf meteen weer een stapje kan laten groeien.

 

Een gebrek aan helderheid en focus is wat ondernemers het meest weerhoudt om succes en resultaten te bereiken. Wij gaan graag vrijblijvend met je in gesprek over jouw doelen en de volgende stappen die jij kunt zetten met je bedrijf. We kijken naar wat er goed gaat in je bedrijf, waar kansen liggen voor groei en verbetering en hoe je dit kunt realiseren.

 

Voel je welkom voor 45 minuten onverdeelde aandacht voor jou, je dromen en groei van je bedrijf. Het gesprek vindt plaats per telefoon. Samen maken we helder waar je precies tegen aan loopt en wat er mag veranderen om meer te bereiken met je bedrijf. Ook delen we hoe we je het beste kunnen helpen groeien als je het niet alleen wilt doen.

 

Wil jij ook in aanmerking komen voor één van deze sessies? Vul dan onderstaand formulier in. Daarna maken we een afspraak met je.

Erken de ander altijd voor zijn kwaliteiten en bedrage aan het succes. Succes is teamwork. Je hebt altijd anderen nodig om succesvol te kunnen zijn. Door anderen te erkennen, groeien ze. Dit doet enorm veel voor de groei van jezelf, maar ook van de ander en je bedrijf.

1 Startend bedrijf laten groeien - 2 Lopend bedrijf naar next level - 3 Opschalen en leiderschap als eigenaar
dit veld niet invullen s.v.p.
" There are no quick wins in business.
It takes years to become an overnight success "

 

Richard Branson

Blaadje