Artikel

Wat heb je nodig om je bedrijf te laten slagen?

21 oktober 2019   |   door Annemieke Tissink

Wat is jouw volgende stap? Een nieuwe opleiding? Een nieuwe funnel? Een andere website? Wat heb je nodig om je bedrijf te laten slagen? Want ergens knaagt er iets. Er moet iets anders… maar wat? Je voelt dat er een stap gezet moet worden… Dus: je volgt een cursus over social media, hopend dat dit de grote doorbraak gaat brengen. Of: je huurt iemand in om je SEO te doen omdat ze je veel nieuwe klanten beloven. Alles om te zorgen dat het beter gaat lopen.

 

Hoewel het goed is om stappen te zetten, kiezen veel ondernemers voor de verkeerde dingen. Om maar even een rare metafoor erin te gooien: Ze kopen liever mooie kussentjes voor op de bank dan dat ze nadenken over een goede fundering van het huis waar die bank in staat. Met andere woorden: misschien is het tijd om te kijken naar je eigen mindset. Vaak ben je zelf namelijk de grootste bottleneck in je bedrijf. Daarom in dit artikel 7 mindset shifts die belangrijk zijn voor de groei van je bedrijf.

 

1 Stop met denken vanuit concurrentie

Veel ondernemers zijn volop bezig met wat hun concurrenten doen. Ze kijken de hele dag door op social media naar de berichten van hun collega’s en vergelijken zichzelf. Daardoor hebben ze het idee dat al die collega’s met hen in de race zijn om klanten binnen te krijgen. Herken je dat? Dan is het tijd om even uit die trein te stappen en even realistisch na te denken. Ja, er zijn veel bedrijven die hetzelfde doen. Door de hele wereld en in alle branches. En toch verdienen ze allemaal geld en hebben ze allemaal klanten.

 

2 Weet duidelijk wat je wilt bereiken

Veel ondernemers durven onvoldoende groot te denken over wat ze willen. Ze zijn namelijk bang dat het toch niet lukt, dat ze hun doelen toch niet kunnen bereiken. Maar dan is het gewoon een self fulfilling prophecy, omdat het op deze manier ook echt niet gaat lukken. Dus

wees duidelijk over wat jij vandaag, deze week, dit jaar en in de komende 3 jaar wilt bereiken. Als je het lastig of spannend vindt, vraag dan hulp. Alleen op die manier is elke stap die je dagelijks zet in jouw bedrijf doelgericht en congruent met wat je echt wilt bereiken.

 

3 Geef niet op, het wordt altijd weer beter

De weg naar succes, zowel zakelijk als privé, is geen rechte weg. Je kronkelt je door allerlei bochten, moet veel hobbels nemen die soms aanvoelen als bergen en hier en daar kom je in een looping terecht. Om te zorgen dat je vol houdt is een aantal zaken van belang: Allereerst: geloof in jezelf en in je dromen. Wanneer het moeilijk wordt en je gelooft niet in je plannen, zul je eerder geneigd zijn om op te geven. Wanneer je gelooft in je dromen, blijf je ervoor gaan! Vergeet ook niet om van de weg richting succes te genieten, ook al zijn er soms onverwachte wendingen.

 

4. Voel de angst, maar ga ervoor

Angst. Veel mensen hebben er last van. Niet gek, want zeker als ondernemer moet je af en toe wat risico’s nemen. Als je wilt groeien, moet je (tijdelijk) afscheid kunnen nemen van zekerheden die je hiervoor als vanzelfsprekend beschouwde. Als mens zijn we gemaakt om de wereld te verkennen en op ontdekkingstocht te gaan, dus wees niet te bang voor het onbekende. Je kunt het aan! Kies ervoor te vertrouwen op jezelf, je kennis en ervaring en wat jij anderen kunt bieden.

 

5 Wees positief

Op de route naar je doelen ervaar je soms tegenslag en uitdagingen. Je hoort dan vaak het welgemeende advies om positief te blijven. Soms lijkt het lastig om je te focussen op positiviteit, omdat we van nature geneigd zijn om ons te richten op risico’s en eventuele fouten. Dat hielp ons in de oertijd namelijk met overleven. Nu niet meer. Positiviteit is als ondernemer een belangrijk goed. Onderzoek toont aan dat het beter is voor je gezondheid en ook voor je prestaties. Er is zelfs een onderzoek van Martin Seligman dat aantoont dat positiviteit ook helpt bij het realiseren van meer verkopen…Dus houd je gedachten positief.

 

6 Trek je niets aan van anderen!

Van jongs af aan denken we na over wat anderen van ons zouden kunnen vinden. We willen vaak ergens bij horen en zoeken naar bevestiging van de mensen om ons heen, maar als ondernemer heb je hier helemaal niets aan. Het wordt namelijk moeilijk om je hoofd boven het maaiveld uit te steken als je continu bang bent dat iemand het eraf hakt. Kritiek komt er toch wel, dus wees er niet te bang voor. Dan focus jij je op de verkeerde dingen en dat brengt je

niet verder. Wanneer je werkt vanuit de waarden die voor jou belangrijk zijn, je stopt met jezelf de hele tijd te bekritiseren en luistert naar de mensen die echt van invloed zijn op je bedrijf (je

klanten), ben je op de goede weg.

 

7 Ga ook echt doen

Vaak wachten we met actie ondernemen tot de omstandigheden goed zijn. Of liever nog, perfect. Maar het is goed om gewoon te beginnen met datgene wat je graag wilt. Ook al is het nog klein en imperfect, ga het doen! Imperfecte actie is beter dan geen actie ondernemen. Door gewoon te beginnen, bouw je vanzelf momentum om door te gaan en het onderweg te verbeteren en aan te passen. Dus: bel die persoon, start met schrijven, zet de kwast op het doek, etc. Als je eenmaal aan de slag bent, volgt de rest vanzelf. Alleen dan is er kans op groei!

 

Een duwtje in de rug?

98% van jouw succes in je leven wordt bepaald door je mindset! Jouw doel is om een verschil te maken in het leven van anderen en daarmee je geld te verdienen. Maar tot nu toe duurt het je te lang voordat je resultaat ziet in je bedrijf.

 

De resultaten die jij bereikt met je bedrijf (je inkomen, je succes, je voldoening, etc.) hebben eigenlijk weinig te maken met hoe hard je werkt. Je resultaten zijn gekoppeld aan je mindset; een samenstelling van je visie op succes, je overtuigingen, je angsten, je zelfbeeld, je gedrag, je gewoonten en acties. Dan wil ik je uitnodigen voor een tweedaagse deep dive die je helpt om groter te denken en te doen. Durf jij uit je comfortzone te stappen en echt te gaan voor groei?

LEGE RIJ

Voor wie is deze tweedaagse?

 • Als je verder wilt groeien in je ondernemerschap
 • Als je je wilt blijven ontwikkelen
 • Als je het spannend vindt om uit je comfort-zone te komen
 • Als je graag andere resultaten wilt in je bedrijf
 • Als je positiever in het leven wilt staan.
 • Als je makkelijker met tegenslagen om wilt gaan
 • Als je je niet meer klein wilt laten houden door de stemmetjes in je hoofd
 • Als je een grotere impact wilt maken met je bedrijf en als ondernemer
 • Als je er echt wilt veranderen

Wat ga je leren tijdens de tweedaagse?

 • Hoe je denken kan veranderen
 • Hoe je emoties kan aanpassen zodat ze je helpen
 • Hoe je acties onderneemt die een positieve bijdragen leveren aan het door jouw gewenste resultaat
 • Hoe je gaat nog meer gaat staan voor wie je bent
 • Hoe je makkelijk omgaat met kritiek en tegenslag
 • Hoe je afscheid neemt van perfectionisme
 • Hoe je anderen kan beïnvloeden met jouw mindset
 • Praktische tools die je dagelijks kan toepassen om je mindset te trainen

Praktische informatie:

 • Investering: 350,- excl btw
 • Datum: 7 & 8 november 2019
 • Tijd: 10.00 16.30 uur
 • Locatie: In Zwolle

 

" There are no quick wins in business.
It takes years to become an overnight success "

 

Richard Branson

Blaadje