Foto bij artikel (2)

Word een aandachtsorgel

5 augustus 2019   |   door Annemieke Tissink

Ja, we zitten midden in de zomer. Heerlijk, een tijd om lekker op vakantie te gaan, bij te komen en te genieten van je gezin. Echt weer even opladen. Super hoor! Maar dit is één kant van de medaille… Want hoe gaat het in je bedrijf nu? Ligt het stil? Of komen er nog dagelijks nieuwe klanten bij? Als op de laatste vraag het antwoord ja is, dan zou ik zeggen: gefeliciteerd, stop met lezen en ga lekker genieten van de zomer.

 

Als het antwoord op de eerste vraag ja is, lees dan heel aandachtig verder!

 

Want één van de belangrijkste redenen waarom ondernemers en hun bedrijf het niet redden, is dat ze te weinig aandacht creëren voor zichzelf en hun product en dienst. Met andere woorden. Je volumeknop staat te laag, je boodschap staat niet op surround sound. Sterker nog… De kans is zelfs heel groot, dat nu het vakantieperiode is, je stereo uit staat. Dat je bedrijf gewoon dicht is en dat er niets gebeurt. Dat je maar beperkt jouw marketing laat doorlopen en dat er een aantal weken geen nieuwe klanten binnen komen. Pijnlijk. Misschien voelt het lekker, maar wees je ervan bewust dat je dan na de zomer weer opnieuw moet beginnen.

 

Zonde!

Want hierdoor sta je echt 4-0 achter. En je conculega’s die wel wakker zijn, hebben een grote voorsprong. Want zij creëren wel die aandacht. Ook nu. En dat zien jouw potentiële klanten ook. Tijdens de zomer hebben veel ondernemers de overtuiging hebben dat het een slappe periode is! Die valt onder de Bullshit Bingo bij mij. Er klopt namelijk niets van. Dit is een overtuiging die je veel geld kost. De zomer is juist de periode om veel omzet binnen te halen en nieuwe klanten te krijgen! Huhhh…. Maar iedereen is toch op vakantie? Hallo, wakker worden! Natuurlijk is het zomervakantie, maar niet iedereen is te weg. Sowieso hebben we niet voor niets gefaseerde zomervakantieperiodes in Nederland. En ik las onlangs een artikel waarin stond dat veel mensen helemaal niet op vakantie gaan. En dus gewoon thuis zijn.

 

Eerste levensbehoefte

En kijk even om je heen of voel even in je broekzak. Waar is je smartphone? Mogelijk lees je dit artikel op je smartphone of tablet, gewoon als je op vakantie bent in een ander land op een andere plek! We komen niet meer los van onze telefoon. We willen weten wat er in de wereld gebeurt en vooral via social media blijven we gewoon verbonden met elkaar. We leven in een tijd waarin WIFI en 4G ongeveer de eerste levensbehoefte is geworden in de behoefte piramide van Maslow.

 

Verhoog je volume

Kortom: dit is juist de tijd om aanwezig te zijn. Om je marketing juist nog een paar stappen op te schalen ten opzichte van wat je al hebt gedaan. Want juist nu komen mensen tot rust en beseffen ze misschien wel dat ze echt jouw product of dienst nodig hebben. Dus onze opdracht is simpel: word een aandachtsorgel en verhoog je volume. Laat zien dat je er bent. Wees van waarde. En doe dat extra, in een veelvoud van wat je voor de vakantie deed.

 

Ga weer op surround sound.

Laat je potentiële klanten weten dat je er voor ze bent. Zorg dat je de volle aandacht krijgt. Dat ze niet om je heen kunnen. En lever nog meer waarde dan je nu al doet. Geef het beste van wat je hebt. Nee, niets achterhouden! Ik garandeer je door dat te doen word je juist nog aantrekkelijker om mee te werken.

 

Voorsprong

En bedenk dat veel van je collega-ondernemers de niet kloppende overtuiging hebben dat de zomer een slappe periode is. Mooi, laat ze dat vooral denken. En terwijl jij er wel bent en waarde levert, sta jij straks als het september is 4-0 voor. Zij moeten dan nog beginnen, weer opstarten en weer gaan zaaien. Terwijl op surround sound door kan stomen. En let op, hiermee deel je een mokerslag uit! Omdat jij de verantwoordelijk hebt genomen om in actie te komen. En dat hoeft echt niet veel tijd te kosten.

 

Beste maand van 2019

Zorg ervoor dat augustus de beste maand van het jaar wordt. Ik weet zeker dat als je nu in actie komt en ook tijdens je vakantie een paar uur besteed om enkele acties te doen, dat je echt het verschil gaat maken. Zorg dat je de motor van je bedrijf blijft voeden. Net als een stoomtrein moeten daar hout of kolen in. En zolang die daarin zitten blijft de trein in beweging. En zo is het ook met jouw bedrijf. Maar nu is het moment om het vuurtje flink op te stoken.

 

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen?

We helpen je graag! Want het is vandaag de dag makkelijker dan ooit om online klanten te vinden. En dat hoeft helemaal niet veel tijd te kosten! Dus nogmaals, zet die rosé even weg. En lees hier snel verder hoe jij met beperkte inzet van tijd en energie ook klanten aan je bindt, zeker nu het vakantieperiode is!

 

Je hoort van alles over funnels, e-maillijsten, Facebook advertenties en nog veel meer. In de online marketingwereld is het gemakkelijk (en normaal) om overweldigd te worden door alle opties. Daarnaast heeft ook niet iedere ondernemer het budget om van alles te proberen. Je wilt er zeker van zijn dat je tijd en geld in iets steekt dat echt vruchten gaat afwerpen en dat je klanten en inkomsten oplevert. Maar goed, wat ga je dan doen? De meeste ondernemers gaan voor een hapsnap benadering waarbij ze alles wat ze zien uitproberen om erachter te komen wat resultaat oplevert. Maar ze ontdekken snel dat deze aanpak niet werkt en alleen leidt tot veel tijdverdrijf en … geen nieuwe klanten.

 

Herken je dat? En zou je willen dat er een manier was om betalende klanten te krijgen – op een makkelijke manier die past bij jou – zonder geld uit te geven aan dure tools en advertenties? Zo ja, lees verder!

 

In deze simpele videotraining waarmee je meteen aan de slag kunt, leer ik je hoe ik en mijn klanten tienduizenden euro’s verdienden zonder complexe funnels, e-maillijst, mensen te spammen, opdringerige berichten te sturen en geld te besteden aan advertenties.

 

Het zijn geen moeilijke stappen of trucjes die je moet toepassen – het zijn vier simpele strategieën die je snel en eenvoudig kunt toepassen om je meer bekendheid te geven online en mensen aan je bedrijf te binden. Je kunt ze toepassen zonder dat je veel volgers hebt, zonder technisch team en zonder groot budget. Ik paste ze al toe toen ik net begon als ondernemer.

In deze training leer ik je hoe ze werken en waarom ze werken – zodat je ze zelf kunt toepassen!

 

Voor wie is deze training?

Deze training is speciaal voor ondernemers die een grotere impact willen hebben met hun bedrijf en die zich in onderstaande herkennen.

  • Je bent een ondernemer met ambitie en wilt graag meer mensen helpen met je bedrijf.
  • Je hebt nog geen groot aantal volgers, geen grote e-maillijst of enorme klantenlijst. Dat maakt niet uit, zo begint iedereen. Juist dan werken de strategieën heel goed.
  • Je wil je onderscheiden van ‘schreeuwers’ die je online ziet. Met jouw marketing wil je juist je klant centraal zetten en integriteit uitstralen.
  • Je wil tijd en geld besparen en dus niet leren hoe je advertenties maakt op Facebook of Instagram.
  • Je hebt al veel geprobeerd maar het werkte onvoldoende voor je. Je wilt voorkomen dat je nog meer tijd en geld investeert in strategieën die niet werken.

 

Wat ga je leren?

  • De vier meest gemaakte fouten door ondernemers op social media, en hoe jij die kunt vermijden.
  • Het social media landschap is erg veranderd in de afgelopen jaren. Wat werkt er niet meer?
  • Waarom de meeste ondernemers geen klanten halen uit social media en hoe je kunt vermijden dat je opdringerig overkomt.
  • De vier manieren waarop je waarde kunt leveren op zo’n manier dat je er ook daadwerkelijk nieuwe klanten en opdrachten door kunt krijgen.
  • Hoe zet je social media in om die waarde te promoten?

 

Aan het einde van deze training heb je praktische strategieën, ideeën en projecten die je meteen kunt toepassen, zonder geld uit te geven en die je nieuwe klanten kunnen opleveren. Zelfs al in de komende weken!

" There are no quick wins in business.
It takes years to become an overnight success "

 

Richard Branson

Blaadje