Foto bij artikel (3)

Zelfverzekerd Ondernemen

12 augustus 2019   |   door Annemieke Tissink

Eén van mijn grootste hobby’s is podcasts luisteren. Zo maak ik wandelen, was opvouwen, koken of opruimen ineens twee keer zo leuk en nuttig. Mijn favoriete onderwerp naast ondernemerschap is persoonlijke ontwikkeling. En wat ik elke keer weer fascinerend vindt om te horen, is dat zelfverzekerd zijn echt één van de meest belangrijke factoren is als je succesvol wilt zijn in je leven en je werk.

 

Alleen niets wordt meer uitgedaagd dan je eigen zelfvertrouwen in het ondernemerschap. Je kunt je namelijk niet verschuilen achter je collega’s. Je moet het namelijk helemaal zelf doen. Want als jij het niet doet wie doet het dan voor je? Precies, niemand. En dus is het nodig om hieraan te werken. Mensen die zelfverzekerd zijn, proberen veel vaker nieuwe dingen uit en houder vaker vol, ook al zien ze nog niet meteen resultaat. En dat brengt je veel dichter bij succes dan niet proberen omdat je het spannend vindt, of opgeven omdat je geen onmiddellijke verandering merkt.

 

Falen is geen optie

“Wat zou jij doen als je wist dat je niet kon falen?” is een vraag die je me vast al vaker hebt horen stellen. Hij is zo belangrijk omdat veel mensen hun dromen en doelen niet bereiken, omdat ze niet geloven dat ze het kunnen bereiken. Hier heb ik zelf ook jarenlang last van gehad. En elk moment dat ik niet het volledige doel haalde, was het weer een bevestiging van deze overtuiging. Niet handig!

 

500%

Veel mensen doen dit. We hebben allemaal wel dingen die we willen realiseren, die we willen zijn of die we willen hebben. Maar toch gaan we er niet voor de volle 500% voor. We zijn onzeker omdat we het zelfvertrouwen missen dat nodig is om acties in de richting van onze dromen en doelen te zetten. We durven niet te geloven dat we het kunnen. En daardoor komen we er ook niet, want we proberen het ook niet. Of doen een halfslachtige poging. Maar wat zou het verschil zijn voor jou als je absoluut zeker wist dat je alles kon bereiken wat je wilde? Wat zou je dan allemaal doen?

 

Mini-stapjes

Ik ben zelf het bewijs dat je ook met weinig vertrouwen in je eigen kunnen uiteindelijk wel heel zelfverzekerd kan worden. En dus ook meer kan bereiken dan je eerder voor mogelijk hield. Dat deed ik door letterlijk te gaan onderzoeken hoe mensen tegen wie ik opkeek het deden. Welke stappen zetten zij? En in kleine mini-stapjes kwam ik steeds een beetje verder. Maar daarin bleef ik wel steeds dichtbij mezelf. Ik hoefde geen kopie van iemand anders te worden, alleen wel de beste dingen uit mezelf meer te gebruiken. En echt te gaan voor waar ik in geloofde en wat ik zelf belangrijk vond. Dat heeft mijn ondernemerschap 180 graden omgedraaid.

 

Welke angst is groter?

Door te blijven kijken naar waar ik in geloof en wat belangrijk voor me is, kon ik iedere keer weer stappen zetten. Bijvoorbeeld: Mijn angst voor afwijzing is groot, maar de angst om mensen niet verder te helpen doordat ze niet weten dat ik er ben is groter. Dus is het logisch dat ik zichtbaar blijf en elke keer nieuwe mensen bereik. En daarin ook gewoon mijzelf te zijn en mijzelf te laten zien, zelfs al is die Annemieke niet perse wat anderen willen zien. Zo ben ik bijvoorbeeld niet echt hip/cool/etc. en stiekem ben ik een enorme nerd; and proud of it. En net als ik heb jij ook genoeg talenten en kenmerken die jou jou maken. Die maken dat je buitengewoon bent. Juist die dingen zorgen ervoor dat mensen met je willen werken…

 

Wil jij ook zelfverzekerd ondernemen?

Hoe ga je om met al die stemmetjes die je toch steeds weer aan het twijfelen brengen? Die ervoor zorgen dat je onvoldoende in actie komt. Die ervoor zorgen dat je onvoldoende zichtbaar bent waardoor jouw potentiële klanten je niet kunnen vinden. In de Masterclass Zelfverzekerd Ondernemen gaan we ermee aan de slag!

 

Voor wie is deze Masterclass?

 • Als je met meer zelfvertrouwen in je bedrijf wilt staan
 • Als klaar bent met alle angsten die je tegen houden om je bedrijf te laten groeien
 • Als je het lastig vindt om zichtbaar te zijn, omdat je bang bent wat andere wel niet van je vinden
 • Als je het gevoel hebt dat je nog onvoldoende kennis hebt, en eerst nog 10 trainingen en cursussen moet volgen om echt je product in de markt te zetten
 • Als er stemmen uit je verleden je tegen houden om van je bedrijf een succes te maken, omdat je niet wilt falen
 • Als je klaar bent met al die mensen die goedbedoeld tegen je zeggen, kies toch lekker voor een baan
 • Als je verantwoordelijkheid voor je eigen leven wilt nemen, maar er zijn nog wat beren op je weg
 • Als je echt het verschil wilt maken in de wereld
 • Als je een groter spel wilt spelen met je bedrijf
 • Als je nog meer mensen wilt gaan helpen met de waardevolle kennis die jij hebt
 • Als een droom hebt, maar je omgeving zorgt ervoor dat je klein moet blijven waardoor de realisatie van je droom niet dichterbij komt.
 • Als je klaar bent met de oude lange speelplaten in je hoofd die de tophits draaien van vroeger: Ik kan het niet, ik ben het niet waard, wie zit op mij te wachten en nog meer van deze slechte nummers

 

Wat ga je leren tijdens de masterclass?

 • Hoe je zelfverzekerder in je bedrijf staat
 • Hoe je jouw gedachten kan veranderen waardoor je in actie komt en blijft.
 • Hoe je meer impact hebt, door sterker te staan voor wie je bent en wat je waard bent
 • Hoe je in actie komt en zichtbaar wordt zonder dat je laat tegenhouden wat andere daarvan vinden

 

Praktische informatie:

Datum:             donderdag 26 september 2019

Tijd:                   10.00 – 16.30 uur

Locatie:             Zwolle

Investering:     147 euro exclusief btw

 

" There are no quick wins in business.
It takes years to become an overnight success "

 

Richard Branson

Blaadje