GROEIEN ONDANKS JE DRUKKE SCHEMA

5 juni 2018   |   door Annemieke Tissink

In zijn boek No B.S. Time Management for Entrepreneurs, onthult de bekende auteur en ondernemer Dan Kennedy hoe je als ondernemer onstuitbaar bent. Wat is het geheim? Hoe kun je het meest uit je razend drukke, overvolle dagen halen? Hoe kun je jouw bedrijf laten groeien ondanks je moordende schema? Dan Kennedy zegt: discipline.

Discipline… Voor sommige mensen klinkt dit woord als iets geweldigs, voor anderen als een straf of iets vies. Ikzelf ben redelijk gedisciplineerd. Als ik iets echt wil, kan ik er echt helemaal voor gaan en er ook veel voor laten. Aan mijn boek werkte ik bijvoorbeeld vaak heel vroeg in de ochtend, voordat ik aan naar kantoor ging. Ik wilde het namelijk heel graag schrijven. Daar zit meteen de crux, je moet het heel graag willen. Napoleon Hill heeft in de vorige eeuw interviews gehouden met succesvolle Amerikaanse zakenmensen en gaf in zijn boek ‘Think and grow rich’ aan dat iedere persoon die hij interviewde een intens verlangen had om zijn doelen te bereiken. Ik ben benieuwd wat dat intense verlangen voor jou is!

IN of AAN?

Als jij je bedrijf wilt laten groeien en meer klanten wilt, zal je ook AAN je bedrijf moeten werken in plaats van alleen maar IN je bedrijf. Heel veel ondernemers vinden het frustrerend dat dit zoveel tijd kost en niet iedereen neemt die tijd. Toch is het nodig, je kunt niet wachten tot nieuwe klanten vanzelf langskomen. Heb de discipline om je tijd anders in te delen, andere prioriteiten te stellen of sommige taken desnoods uit te besteden. Je wilt je bedrijf toch heel graag laten groeien? Napoleon Hill zag bij de mensen die hij interviewde terug dat hun intense verlangen om hun doelen te bereiken altijd gevolgd werd door enorme discipline.

Ik heb geen zin…

Discipline is de mogelijkheid hebben om zelf te doen wat je moet doen op het moment dat het nodig is. Of je er nu zin in hebt of niet. Je bedrijf laten groeien kost tijd en toewijding. Klanten staan niet altijd in grote getale te wachten tot je bedrijf opengaat en ze massaal jouw producten en diensten kunnen afnemen. Je moet er dus voor aan de slag, vol discipline.

Oefenen, oefenen, oefenen

Ben je niet zo heel gedisciplineerd? Niet getreurd. Discipline is een eigenschap die jij jezelf kunt aanleren door het te (blijven) oefenen en vol te houden. Onderzoek dat is gepubliceerd in het European Journal of Social Psychology, toont aan dat je minimaal twee maanden nodig hebt om een nieuwe gewoonte of eigenschap aan te leren. Dus het is aan jou hoe graag je meer klanten wilt…

Prioriteit

Rich Devos, de oprichter van het Amerikaanse bedrijf Amway zegt hierover: “Er zijn veel dingen in het leven die je niet leuk vindt, zoals zoeken naar nieuwe klanten, verkopen en in de avonden en weekenden aan je bedrijf werken, maar doe het toch zodat je er later van kunt genieten. Maak werken AAN je bedrijf prioriteit, ook als je het nu razend druk hebt!

Mijn advies:

Wil jij echt groeien met je bedrijf? Ondanks alle drukte die je nu al ervaart? Ga aan de slag met je schema en oefen in discipline. Bedenk daarnaast dat je in jouw werkdag slechts voor twee soorten werk tijd inplant, de rest verhuist allemaal naar andere momenten op de dag. Je werkt alleen nog aan:

  • Werken met klanten, want dit levert je geld op
  • Werken aan je marketing en je groei, want dit levert je klanten op

Wat denk jij hiervan?

Wat is volgens jou de manier om te groeien terwijl je het heel druk hebt?  Deel jouw tips, ideeën, suggesties en vragen in het commentaarveld hieronder.

beautiful woman at home writing and working with diary and smart phone

PUURST
COMMUNITY

 

Exclusief online ondernemen. Zo heb je Puurst
altijd bij de hand. Toegang tot een enorm
netwerk van professionals.

MASTER JE
MINDSET

 

Is de klant altijd koning?
Puurst denkt daar heel anders over.

MODELEREN

 

Exclusief online ondernemen. Zo heb je Puurst
altijd bij de hand. Toegang tot een enorm
netwerk van professionals.

Wil je gratis ons magazine ontvangen?

Iedere week publiceren we een online magazine, boordevol inspirerende artikelen, podcasts, interviews en tips.

We gaan vanzelfsprekend zorgvuldig om met je gegevens. Voortaan sturen we je wekelijks gratis tips en inspiratie om je bedrijf te laten groeien. Voor meer info bekijk de privacyverklaring .

" There are no quick wins in business.
It takes years to become an overnight success "

 

Richard Branson

Blaadje