HOE MEET JE SUCCES?

Je bent er namelijk nooit…

29 mei 2018   |   door Annemieke Tissink

Ik heb nog nooit een ondernemer ontmoet of gesproken die niet het liefst verder had willen zijn dan waar hij/zij nu stond. Of dat nu ging om de hoeveelheid omzet die ze maakten in hun bedrijf, de hoeveelheid klanten met wie ze werkten of de mate waarin ze hun werk/privébalans lekker op orde hadden. Het maakt niet uit hoe zij succes zien of wat hun basis om succes te meten is: er is altijd meer mogelijk dan zij nu ervaarden. Waarom gaat het niet sneller?

 

Hoe is dat voor jou?

Ik heb er ook weleens last van. Maar ik weet ook dat wanneer ik zo naar de situatie kijk, ik eigenlijk niet eerlijk ben. Want ondanks het feit dat je als ondernemer wel degelijk heel veel bereikt en heb bereikt, is de focus vaak vooral gericht op wat er nog niet is. En dus zie je dus niet het hele plaatje voor je, maar kijk je naar alles wat je nog wil. Je bent dus eigenlijk constant te streng voor jezelf. Ik zie dit bij mijn klanten ook weleens. Eén van mijn klanten heeft in korte tijd een enorm succesvol bedrijf opgebouwd. Ze heeft een expertstatus verworven waar anderen jaren over doen en wordt door bedrijven uit het hele land gebeld voor opdrachten. Een geweldige prestatie, toch? Zij ervaart het vaak helemaal niet zo en dus geniet ze er ook niet van. Maar om te zorgen dat er meer succes op je afkomt (zowel in je bedrijf als in je privéleven), is het juist heel goed om regelmatig stil te staan bij wat je allemaal wel hebt bereikt. Al was het alleen maar om te kijken hoe je dit deed en hoe je er dus ook meer van kan bereiken…

 

Ik wil je vandaag helpen om de focus te leggen op hoever je al bent, in plaats van hoever je nog moet. Want: je bent er nooit! Er is altijd weer een volgend doel te behalen, weer een nieuwe berg om te beklimmen… Hieronder beschrijf ik drie stappen die je hierbij helpen:

 

Stap 1

Schrijf eens op wat je allemaal hebt bereikt in de afgelopen zes maanden. Allemaal, hoe klein of groot ook. Soms lijken kleine dingen zo nutteloos, maar uiteindelijk zijn het alle kleine dingen bij elkaar die zorgen voor het grote plaatje van succes.

 

Stap 2

Zorg dat je regelmatig stilstaat bij deze lijst met wat je hebt bereikt. Doe dit om je gemotiveerd te houden en te herkennen dat je steeds weer verder komt, je komt steeds dichterbij je doelen.  Of het nu gaat om het feit dat je meer klanten hebt dan eerst of meer omzet hebt behaald dan normaal, misschien zijn het de zaken die je makkelijker hebt gemaakt in je bedrijf zodat je werk minder tijd en moeite kost…

 

Stap 3

Er is geen eindpunt, je bent ‘er’ nooit. Wat is ‘er’ uberhaupt? Ben je ooit klaar? Iedere keer wanneer je een stap verder zet, kom je dichterbij je huidige doelen. Alleen die doelen verschuiven ook iedere keer. Ik ben een enorme voorstander van focussen op je doelen, focussen op succes, maar wanneer je niet meer blij wordt van wat je doet en ‘kunt genieten van de reis’, is er iets anders aan de hand. Dan focus je niet meer op de juiste dingen. Wanneer jouw doelen je voldoening geven is het fijn om er hard voor te werken, is het goed om te weten hoever je nog moet om het te bereiken, maar is het ook een enorme beloning om te zien hoever je al bent gekomen.

 

Hoe meer je nu met plezier, geluk, doorzettingsvermogen en drive werkt aan jouw versie van succes, hoe groter de kans dat je jouw doelen ook daadwerkelijk bereikt. En wanneer het zover is, dan ligt er altijd weer een volgend doel in het verschiet. Het klinkt zo simpel, maar dat is het ook. Op deze manier kunnen focussen op je huidige realiteit verandert veel in je bedrijf en in je leven.

 

Ben jij op zoek naar groei, richting en een stappenplan om jouw bedrijf te laten groeien in de komende 12 maanden? Neem dan contact met ons op en plan vrijblijvend een strategische sessie in.

Ferris wheel - vintage effect style pictures

PUURST
COMMUNITY

 

Exclusief online ondernemen. Zo heb je Puurst
altijd bij de hand. Toegang tot een enorm
netwerk van professionals.

MASTER JE
MINDSET

 

Is de klant altijd koning?
Puurst denkt daar heel anders over.

MODELEREN

 

Exclusief online ondernemen. Zo heb je Puurst
altijd bij de hand. Toegang tot een enorm
netwerk van professionals.

Wil je gratis ons magazine ontvangen?

Iedere week publiceren we een online magazine, boordevol inspirerende artikelen, podcasts, interviews en tips.

We gaan vanzelfsprekend zorgvuldig om met je gegevens. Voortaan sturen we je wekelijks gratis tips en inspiratie om je bedrijf te laten groeien. Voor meer info bekijk de privacyverklaring .

" There are no quick wins in business.
It takes years to become an overnight success "

 

Richard Branson

Blaadje