10 jaar Shark Tank en de lessen die jij hiervan kunt leren

Podcast #192

14 december 2018  |   door Pieter Henzen

Ik hou van ondernemerschap! Daarom hou ik ook van programma’s over ondernemerschap. Een van die programma’s is het Amerikaanse Shark Tank. In Europa kennen we het programma onder versies als Dragons Den. Het concept is simpel. Mensen zoeken een investeerder voor hun product of dienst. Zij vragen om een som geld en de investeerder krijgt daar een stuk equity (aandeel) voor terug.

 

Deze investeerders worden sharks genoemd. Het zijn allemaal self made multi miljardairs. En de reden dat ze sharks genoemd worden is dat ze natuurlijk super scherp zijn in hun analyses. En ze ruiken bloed op het moment dat de ondernemer niet zijn spullen op orde heeft. Dan zijn ze bikkel hard. Maar ze heten ook sharks omdat als ze kansen zien, dan vechten ze ook om te investeren in die kans.


Ik hou van dit soort programma’s Als een startende investeerder leer ik hier heel veel van. En jij als ondernemer kan hier ook heel van leren. Het programma bestaat al 10 jaar. En het programma en de sharks hebben eraan bijgedragen dat ondernemerschap in Amerika echt weer hot is. En het kent natuurlijk heel veel succesverhalen. Deze sharks investeren natuurlijk met hun geld, maar hebben natuurlijk ook een team van mensen die de ondernemer gaat ondersteunen. Natuurlijk moet de ondernemer het zelf doen. Maar het netwerk van deze selfmade miljardairs is onbetaalbaar.

 

Kortom tijd om je mee te nemen in een van mijn favoriete te televisie programma’s Shark Tank. En ik neem je mee in de lessen die ik de afgelopen 10 seizoenen heb geleerd van deze top ondernemers en hoe ze kijken. Mocht je ooit nog een keer geld moeten ophalen om je bedrijf te laten groeien, dan zijn deze lessen van onschatbare waarde.

 

Veel luisterplezier.

 

Wil je gratis ons magazine ontvangen?

Iedere week publiceren we een online magazine, boordevol inspirerende artikelen, podcasts, interviews en tips.

[wpforms id="880"]

We gaan vanzelfsprekend zorgvuldig om met je gegevens. Voortaan sturen we je wekelijks gratis tips en inspiratie om je bedrijf te laten groeien. Voor meer info bekijk de privacyverklaring .

" There are no quick wins in business.
It takes years to become an overnight success "

 

Richard Branson

Blaadje