Heb jij ook een ambitie paradox?

Podcast #265

15 mei 2020  |   door Pieter Henzen

Ambitie. Welke ondernemer is er niet ambitieus? We zijn allemaal ons bedrijf begonnen met een bepaalde ambitie, een droom, een doel. En die wil je waarmaken. Daar ga je voor en daar werk je dag en nacht voor. En toch gebeurt het ons regelmatig dat we in de ambitie paradox terecht komen. Dat je aan de ene kant wel je ambitie wilt nastreven, maar dat er toch externe of interne zaken zijn die ervoor zorgen dat je het niet doet of realiseert. Ik heb dit de ambitie paradox genoemd. En wil je vragen of jij ook last hebt van een ambitie paradox?

 

De afgelopen maanden ben ik bezig met het concept dat ik de ambitie paradox heb genoemd. Ik merkte het bij mijzelf. Ik ben een ambitieuze ondernemer en ambitieus mens. En toch merkte ik de laatste maanden dat ik een ambitie paradox terecht was gekomen. En toen ik over dit concept ging nadenken, merk ik dat ik in mijn leven regelmatig hierin zit. En dat jij met alle waarschijnlijkheid ook last hebt van een ambitie paradox.

 

Dus mijn vraag aan jou is: Heb jij ook last van een ambitie paradox?

 

Weten wat dit is en welke elementen daarin belangrijk zijn om te voorkomen dat je in de vuilkuil trapt van de ambitie paradox? Luister dan deze podcast!

 

Ik wens je veel luister plezier!

De ambitie paradox
" There are no quick wins in business.
It takes years to become an overnight success "

 

Richard Branson

Blaadje