De essentiële drieslag voor een duurzaam bedrijfsfundament

Podcast #266

23 mei 2020  |   door Pieter Henzen

Net als een huis een fundament nodig heeft waarop het gedragen wordt, zo heeft jouw bedrijf dit ook nodig. Veel ondernemers hebben geen goed fundament voor hun bedrijf waardoor ze in tijden van crisis of verandering omvallen. En dat is te voorkomen als je een duurzaam bedrijfsfundament creëert. In deze podcast deel ik een essentiële drieslag om een duurzaam bedrijfsfundament te bouwen, waardoor je over 10 of zelfs 20 jaar en mogelijk nog veel langer relevant bent.

 

En dat begint natuurlijk bij jouzelf als ondernemer en mens. En vandaar uit leg je fundament voor je bedrijfsvisie. Het is daarin belangrijk dat dit geankerd is. Dat er stevige heipalen zijn waarop je het fundament voor je bedrijf kan bouwen.

 

En daarvoor is een essentiële drieslag die jij als ondernemer moet maken. En veel ondernemers vergeten dit of slaan één van de drie essentiële stappen over. En dat wil je ten alle tijden voorkomen.

 

Mocht je dit nog niet hebben of mis je een essentiële stap. Dan is dit het moment om je fundament te maken, dan wel te verstevigen. Zodat je altijd duurzame basis hebt die ervoor zorgt dat je altijd relevant blijft als bedrijf.

 

In deze podcast verwijs ik ook naar twee andere podcast die ondersteunend zijn aan deze. De eerste is Podcast 233 – die gaat over het persoonlijk mission statement.  En de tweede is podcast 264 – You have a dream, that one day….

 

Ik wens je veel luister plezier!

" There are no quick wins in business.
It takes years to become an overnight success "

 

Richard Branson

Blaadje