Volg je eigen pad

Podcast #267

31 mei 2020  |   door Pieter Henzen

Welkom bij ons in de auto. In deze podcast zit je bij ons (Annemieke Tissink en ikzelf) in de auto en rijden we door Duitsland op weg naar onze bestemming voor komende week. We hebben een houseswap gedaan en zijn onderweg naar het zuiden van het land. En omdat we besloten hebben om snelwegen te vermijden, rijden we door Duitsland. En in deze “free-style” podcast hebben we het over je eigen pad volgen. Naar aanleiding van de gesprekken die we afgelopen week hadden.

 

 

Je eigen pad volgen was het thema in de afgelopen week in de coachingsgesprekken die zowel Annemieke als ik hadden. En hoe belangrijk dit is om te doen. Toen je begon met ondernemen, had je een droom. Vrijheid om naar eigen inzicht je bedrijf te kunnen runnen en je diensten aan te bieden.

 

En toch gebeurt het vele van ons dat we ineens gegrepen worden door het “vergelijkingsmonster”. Soms subtiel, soms heel direct en bewust. Je kijkt dan naar je concurrenten, of luistert naar guru’s en volgt hun pad. En daarmee laat je eigen pad voor wat het is. En ga je een weg op die niet jou weg is. En zo kan het zijn dat jij je op een gegeven moment “lost” voelt in je eigen bedrijf en voor je gevoel een draak van een bedrijf hebt gecreëerd.

 

En dit gebeurt bijna elke ondernemer. Ook ons is dat in de afgelopen 10 jaar van ons ondernemerschap overkomen. Om vervolgens uiteindelijk op een punt te komen, dat je moet concluderen, dat je de afgelopen jaren je te veel hebt laten afleiden door anderen. En zo kan het zijn dat je een aantal koers wijzigingen in je bedrijf hebt gedaan waarin je ontdekt dat deze wijzigingen er allemaal aan bijgedragen om te ontdekken wat niet je pad was. Net als Edison zei bij het uitvinden dat hij 10.000 manieren had gevonden om niet de gloeilamp uit te vinden.

 

In deze podcast geven we je praktische tips hoe je er voor kan zorgen dat je weer terug komt bij je basis. Wat je moet doen om weer te kiezen om je eigen pad te volgen. En handvatten waarmee je in de toekomst voorkomt dat je weer laat afleiden door de focus die anderen leggen.

 

Ik wens je veel luister plezier!

" There are no quick wins in business.
It takes years to become an overnight success "

 

Richard Branson

Blaadje